Početna - IZDVOJENO - Uređen prvi park u Rijeci namijenjen psima
park za pse
foto: web

Uređen prvi park u Rijeci namijenjen psima

Park je osmišljen na način da se travnata površina ogradila mrežastom ogradom, na ulazu su postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik te ga se pušta u park. Pravila ponašanja kreirana su prema uputama udruga za zaštitu životinja i prema prijedlozima koje su građani uputili u okviru e-konzuultacije o kućnim ljubimcima tijekom svibnja.

Park je opremljen klupama za vlasnike pasa, parkovnim košaricama i kutijama s vrećicama za pseći izmet, obzirom da su vlasnici dužni pokupiti izmet iza svog psa.

U izradi je projekt rekreacijske zone na Podvežici u okviru koje će se urediti još jedan park za pse te koja će se osim toga sastojati od boćališnog igrališta s klupskim prostorijama i manjim ugostiteljskim objektom i dječjim igralištem na prvoj etaži.

E-kozultacija o kućnim ljubimcima provedena je u svibnju ove godine te je okupila veliki broj sudionika. Takav odaziv potvrdio je da tema kućnih ljubimaca budi veliki interes javnosti, a gradske službe prihvatile su velik broj pristiglih prijedloga i u kratkom roku odgovorile na zahtjeve vlasnika pasa postavljanjem spomenute zaštitne ograde na plaži na Pećinama te uređenjem parka za pse u Škurinjskoj dragi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...