Početna - GOSPODARSTVO - Uskoro kreće isplata povrata poreza
prijava poreza
web

Uskoro kreće isplata povrata poreza

Iz Ministarstava financija i Porezne uprave najavili su kako isplata povrata poreza po godišnjim prijavama poreza na dohodak za 2014. godinu započinje u utorak, 26. svibnja.

“Nakon navedenog datuma obrade godišnjih prijava i isplate povrata odvijati će se kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda”, objavili su Ministarstvo i Porezna uprava na svojim mrežnim stranicama.

Ministar financija Boris Lalovac jučer je izjavio kako Porezna uprava još uvijek nije krenula s isplatom preplaćenog poreza zbog tehničkih problema te da bi isplate trebale krenuti vrlo skoro.

Kako se navodi u objavi Porezne uprave, od 1. siječnja 2014. uvedeno je novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, a zbog čega su mijenjani obrasci koje podnose isplatitelji kao i pravila iskazivanja podataka.

“Navedene promjene utjecale su i na obrade godišnjih poreznih prijava za 2014. godinu, a što je rezultiralo kašnjenjem isplata povrata po godišnjim prijavama u odnosu na prethodne godine 15-tak dana”, ističu iz Porezne uprave.

Najavljuju i kako će plan obrada godišnjih prijava redovito objavljivati na internet stranicama Porezne uprave.

Zaprimljeno je ukupno 667.350 godišnjih prijava poreza na dohodak za 2014. godinu.

Izvor: Poslovni. hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...