Početna - IZDVOJENO - Uskoro otvaranje vodenog parka u Istri

Uskoro otvaranje vodenog parka u Istri

Bliži se 1. lipnja, službeni datum otvaranja vodenog parka Istralandia kraj Brtonigle. Na gradilištu se radi punom parom i svakim danom je sve više novih detalja u prvom istarskom, ali i hrvatskom akvaparku. Trenutno je na gradilištu oko 250 radnika.

Traju završni radovi – boje se bazeni, postavlja se tlakovac, fasade, uređuju interijeri, postavljaju pločice, namještaj… Svi građevinski radovi bit će gotovi već krajem mjeseca. Postavljaju se i atrakcije, predstavnik proizvođača nadzire montažu. Plan je da do 10. svibnja sve bude postavljeno.

Odmah s ulaza može se vidjeti prekrasan pogled na ušće Mirne, a tik ispred prostiru se atrakcije, namijenjene djeci, ali i odraslima – najviši tobogan u Hrvatskoj, visok 27 metara, bazen s valovima, hidromasažni bazeni u relaks dijelu, bazen od tisuću kvadrata namijenjen za najmlađe te, u donjem dijelu, grupa tobogana, odnosno adrenalinskih atrakcija. Za svaku generaciju ima ponešto, a vodilo se računa i o rampama za invalide, sigurnosti za najmlađe, sanitarnim čvorovima, piknik zoni, igralištima.

Cijeli se akvapark prostire na osam hektara, od kojih dva hektara zauzima veliko parkiralište, a vodene površine zauzimaju 4.500 kvadrata.

Upravo se postavlja infrastruktura, dovršava kružno raskrižje na križanju ceste Novigrad – Nova Vas sa skretanjem za akvapark te prilazna cesta do samog objekta, što je plaćeno iz općinskog proračuna na temelju plaćenog komunalnog doprinosa.

Radovi teku prema planu i kompletna infrastruktura, električne, vodovodne i telefonske instalacije biti će postavljene do sredine svibnja. Najavili su neslužbeno tehnički pregled 15. svibnja i ako dobiju uporabnu dozvolu, 1. lipnja otvaraju objekt.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...