Početna - IZDVOJENO - Uspješan početak sezone zračne luke Rijeka
zračna luka rijeka
foto: wikipedia.org

Uspješan početak sezone zračne luke Rijeka

Za dobar i uspješan početak sezone krčkog aerodroma pobrinuli su se  prvi letovi iz Zračne luke Rijeka. Letovi su su startali krajem ožujka, a radi se o Rynairovim avionima za Stockholm i nova linija Croatia Airlines za  Munchen.

Rynairovi avioni koji od početka travnja lete za Stockholm i to ponedjeljkom i petkom bili su gotovo 100 posto popunjeni. Od 189 mjesta u avionu, na prvom je letu bilo 188 putnika, a odletilo ih je 179. Nova linija nacionalnog prijevoznika Croatia Airlinesa za Munchen koja prometuje svake nedjelje u travnju, a od 03. svibnja tri puta tjedno i to utorkom, četvrtkom i nedjeljom, nešto je slabije popunjenosti što je bilo i očekivano s obzirom da je ta linija uvedena ove godine.

U srijedu je krenula i hidroavionska linija European Coastal Airlinesa na relaciji Pula-Rijeka-Rab-Rijeka-Pula. Riječ je o liniji koja će prema rasporedu prijevoznika prometovati svakodnevno. Hidroavion kreće iz Pule u 11.10h, u Zračnu luku Rijeka stiže u 11.27h a već u 11.55h kreće za Rab gdje se očekuje u 12.08h.

Slijedeću srijedu kreće dobro uhodana linija Croatia Airlinesa ujutro iz Zagreba preko Rijeke za London, a popodne iz Londona, preko Rijeke za Zagreb. Svakog petka prometuje i Trade Air-ova linija Osijek-Zagreb-Rijeka-Split-Dubrovnik-Rijeka, zatim avion ostaje u Rijeci do nedjelje, kada nastavlja dalje za Zagreb i Osijek. Na prvom letu od 30 mjesta u zrakoplovu, 25 ih je bilo zauzetih. Krajem travnja počinje s letovima i također već dobro uhodana Germanwingsova linija za Koln, a startaju i letovi Limitless Airwaysa za Goteborg.

Najveća frekvencija prometa biti će tijekom ljetne sezone. Krajem svibnja, te u lipnju i srpnju staraju ostale linije, letovi Ryanaira za Brussels i London (Stansted), Condorova linija za Frankfurt, Arkijina linija za Izrael, Germanwingsove linije za Berlin, Dusseldorf, Stuttgart, Air Balticova linija za Rigu, Norwegian Air Shuttle za Oslo, Skywork-ova linija za Bern te linije novog avio prijevoznika Limitless Airways koji će imati baziran zrakoplov u Zračnoj luci Rijeka, a letjet će prema 15-tak odredišta u Švedskoj i Finskoj.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...