Početna - IZDVOJENO - Usudi se programirati!
Computer Science Week

Usudi se programirati!

Programiranje u programu Scratch i online natjecanje HackerRank u sklopu Međunarodnog tjedna računalne znanosti i obrazovanja u Centru tehničke kulture.

Od 7. do 13. prosinca i ove godine se slavi Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja (Computer Science EducationWeek). Kao i prošle dvije godine u suradnji s vrijednim volonterima i volonterkama Centar tehničke kulture Rijeka priprema besplatnu radionicu programiranja i online natjecanje HourofCode na HackerRanku.

Svi osnovnoškolci i srednjoškolci imat će priliku natjecati se s mladim programerima iz cijelog svijeta na online natjecanju HourofCode na HackerRanku. Natjecanje će ispitati njihova znanja u brojnim programskim jezicima kao što su C, C++, Java, C#, PHP, Ruby, Phyton 2, Perl, Haskell, Clojure, Scala, Bash, Lua, Erlang… Natjecanje traje cijeli tjedan, a jedino pravilo je da nema kopiranja tuđih kodova.

No, i oni koji još nisu probali mogu napraviti svoje prve programerske korake – i to u programu Scratch koji se koristi za izradu računalnih igrica. Besplatna radionica Scratch namijenjena je učenicima od 2. do 8. razreda osnovne škole, a održat će se u četvrtak, 10.12.2015., od 17:00 do 19:00 i u petak, 11.12.2015., od 17:30 do 19:30 sati. Usudi se programirati prijavom putem web obrasca.

Prvi korak je najvažniji pokazuju i primjeri brojnih faca koji kreiraju naš digitalni svijet.

Radionica i natjecanje su organizirani u sklopu projekta Budi++ koji financijski podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...