Početna - IZDVOJENO - Uvodi se nova autobusna linija 35A Opatija-Pobri-područje MO Kosovo-Veprinac
autobusna linija
web

Uvodi se nova autobusna linija 35A Opatija-Pobri-područje MO Kosovo-Veprinac

Na konferenciji za medije koja je održana u utorak gradonačelnik Ivo Dujmić i njegovi zamjenici Fernando Kirigin i Marina Gašparić, te pročelnik UO za komunalni sustav Miljenko Ujčić najavili su  uvođenje dodatnih polazaka autobusa javnog gradskog prijevoza na području Opatije koji će se odvijati linijom 35 A prema Pobrima, preko područja MO Kosovo do Veprinca.

Tako će se „premostiti“ reducirani polasci na autobusnim linijama koje je Autotrolej jednostrano ukinuo 13. svibnja.

Kako taj potez Autotroleja znači kršenje ugovora sklopljenog s Gradom Opatija, Grad je Trgovačkom sudu u Rijeci podnio tužbu, tražeći još da se, uvođenjem privremene mjere od strane Suda, Autotroleju naloži da odmah vrati „na staro“ vozni red.

Dok se to ne dogodi,  liniji 35A na relaciji Opatija-Pobri-područje MO Kosovo -Veprinac  jačom frekvencijom polazaka kompenzirat će Autotrolejevu redukciju polazaka, pa je  što se Opatijaca tiče – sve isto.

To će koštati, naveo je Ujčić, 182.ooo kuna, ali to ne znači dodatni trošak budući da je novac osiguran u proračunskoj stavci za subvencije Autrotroleju.

Ovaj će se prijedlog odluke naći pred vijećnicima Gradskog vijeća na sljedećoj sjednici, a novi vozni red trebao bi stupiti na snagu 8. lipnja.

Gradonačelnik Dujmić podsjetio je novinare na kronologiju događaja u odnosima s Autrotrolejom; naveo je da Grad Opatija nije suvlasnik tog komunalnog društva, pa se stoga na Grad Opatiju i ne mogu primjenjivati odluke Skupštine KD Autotrolej. Zato je sklopljen ugovor kojim se reguliraju odnosi između jls i KD. Sve što se tim ugovorom regulira i propisuje Grad je ispoštovao.  Poštivat će i dalje, kaže gradonačelnik Dujmić, i ispunjavat će sve svoje financijske obveze uredno. Zato Grad inzistira na stajalištu da nikakva dugovanja, koja spominje Autrotrolej, ne postoje. Živimo u pravno uređenoj državi, pa se stoga onda nameće logično pitanje, kojim odgovorom će se očito morati baviti sudstvo: zašto Autrotrolej ne poštuje odredbe ugovora?

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...