Početna - IZDVOJENO - Večer za pamćenje, održan koncert Jacquesa i Tereze Kesovije
Jacques i Tereza

Večer za pamćenje, održan koncert Jacquesa i Tereze Kesovije

Večer za pamćenje – emotivani nadahnut koncert izvrsnog Jacquesa i legendarne Tereze Kesovije otvorio ‘Summer Gala Concerts’ na terasi Milenija.

Sinoćnjim predivnim koncertom JacquesaHoudeka i Tereze Kesovijena do posljednjeg mjesta ispunjenoj terasi hotela Milenij započeo je niz od sedam ekskluzivnih koncerata ‘Summer Gala Concerts – Jacques Houdek i gosti’. Ugođaj tople ljetne večeri i bajkovite terase Milenija iznimni glazbenici Jacques i njegova posebna gošća Tereza učinili su još posebnijim i publici darovali sjajan glazbeni doživljaj u posebnom programu antologijskih hitova ‘Unforgettable’. Zajednička pozitivna energija mogla se osjetiti na pozornici, ali i među publikom koja je gotovo sve skladbe otpjevala zajedno s njima.

Jacques je, kao ovoljetni domaćin na terasi Milenija, započeo koncert savršenom izvedbom klasika ‘Summertime’, a kada mu se na pozornici pridružila legendarna Tereza dovoljni su bili samo prvi taktovi ‘Sunčane fontane’ da im se u izvedbi pridruži gotovo cijela terasa, ali i brojni okupljeni obožavatelji uz Lungo mare. Ipak je poseban doživljaj uživo slušati pravu divu hrvatske estrade koja je još jednom pokazala da njenom glasu godine nikako nisu naškodile. Tereza je svoju karijeru započela prije točno 54 godine na terasi jednog opatijskog hotela te je i tijekom večeri više puta istaknula kako se Opatiji uvijek vraća s posebnom radošću, a sve to zahvaljujući vjernoj publici kojoj je i sinoć nekoliko puta prepustila da bez njene pomoći zapjeva hitove iz vremena svoje najveće popularnosti – ‘Nono’, ‘Prijatelji stari gdje ste’, ‘Moja posljednja i prva ljubavi’…
Tereza je jedina hrvatska pjevačica koja je čak četiri puta napunila poznatu parišku ‘Olympiju’, a sinoć je izvela i poznatu Larinu pjesmu iz filma Doktor Živagokojom je davne 1967. godine postigla nevjerojatan uspjeh s više od 50.000 prodanih ploča. Između skladbi karizmatična Tereza šarmirala je publiku anegdotama iz svoje zavidne karijere i svojim specifičnim smislom za humor te iskrenim i nadahnutim nastupom svoju pozitivnu energiju prenijela na sve goste.

Sinoćnji koncert pokazao je da ovaj ciklus s pravom u nazivu nosi ‘Gala’, a ovoljetni ‘resident’ terase Milenija JacquesHoudek još jednom je potvrdio svoj status najboljeg vokala na hrvatskoj estradi. Maestralnom izvedbom antologijskih domaćih i svjetskih hitova – Vino i gitare, Galeb, Suza za zagorske brege, Feel,Standby me, dokazao je svu raskoš svoga talenta i činjenicu da se fantastično snalazi u raznim glazbenim žanrovima. U ovom pomno odabranom repertoaru milenijskih hitova nazvanog ‘Unforgettable’ publika je zaista uživala te je svatko mogao pronaći svoje omiljene melodije.

‘Iznimno me veseli ova suradnja s Milenij hotelima i posebno mi je drago što je gošća prvoga koncerta neponovljiva Tereza. Zajedno smo zaista uživali, a s obzirom na reakcije publike mislim da smo našu pozitivnu energiju uspjeli prenijeti i na njih.’ izjavio je nakon koncerta JacquesHoudek i istaknuo kako jedva čeka sljedeći koncert u četvrtak 09.07.

Emotivnim i nadahnutim koncertom Jacquesa i Tereze na kultnoj terasi hotela Milenij, započeo je ciklus ‘Summer Gala Concerts’ tijekom kojega će Jacques, svakoga četvrtka od 02.07. do 13.08., ugostiti najveća pjevačka imena, a svim posjetiteljima pomno odabranim repertoarom  priuštiti iznimne glazbene užitke koji se ne smiju propustiti!

U četvrtak 09.07. Jacquesu će se na pozornici pridružiti njegov pobjednički tim na prvom hrvatskom TheVoice-u – Nina Kraljić, Ema Gagro, Mateo Pilat i Dino Petrić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...