Početna - IZDVOJENO - Veliki koncert za 6. rođendan Radio Sove
radio-sova-rođendan

Veliki koncert za 6. rođendan Radio Sove

U noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine, velikim koncertom na balkonu Radio Rijeke, počelo je emitiranje studentskoga programa, a na njemu je do sada radilo više od 80 studenata s brojnih riječkih fakulteta.

Šesti rođendan studentski radijski program Radio Sova obilježava prigodnim programom ove subote, 30. siječnja. U redovitom terminu (od 22:30h do 01:00h) na valovima HRT Radio Rijeke prenosit će se proslava rođendana koja će se održati u th Beertiji i Klubu na Trsatu. U Beertiji će glazbu birati glazbeni urednici Radio sove, a u Klubu u 22h sata počinje rođendanski koncert na kojem će svirati Muhe bez glave, Družba bijesnih lisica, Copycats i Gerila.

Trenutno je na Radio Sovi dvadesetak studenata koji svakodnevno od 22.30h do 1h poslije ponoći pripremaju niz različitih emisija – vijesti iz akademskoga života, emisije o kulturi, sportu, putovanjima, glazbi, mogućnostima za studente, studentskoj problematici, hobijima, studentske vijesti… Obično dnevnu (odnosno noćnu) ekipu čine tri studenta – voditelj, tonski realizator i glazbeni urednik te urednik vijesti. Dio studenata diplomirao je te stoga otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima upravo zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu stečenom u stvaranju studentskoga radijskog programa. U tome je i važnost postojanja ovog projekta – Radio Sova jedina pruža mogućnost izobrazbe mladog novinarskog kadra i to na najbolji mogući način – u praksi.

Tijekom šest godina postojanja Radio Sove njezini novinari pratili su sva važnija događanja u riječkom akademskom životu, ali i puno šire. Radijski eter postao je mjesto na kojem studenti mogu predstavljati svoje projekte i aktivnosti. Radio Sova medijski je pokrivala niz događanja i projekata. Važniji su: Prva sveučilišna alpinistička ekspedicija Kilimanjaro – Afrika, Kastav film festival, 11. Festival znanosti, Regionalni susret studenata psihologije SpiRi, USSUD kulture, Student Day Festival 2012., 2013. te 2014., Noć istraživača, Sajam stipendija 2013., 2014. i 2015., humanitarne karaoke u suradnji s Radio Rijekom i Novim listom za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj, akciju Lampioni dobrih želja.

Radio Sova otvoren je projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.

Ono što je najvrednije spomenuti je to što studenti na Radio Sovi jedini prate sva studentska događanja u gradu, od onih sveučilišnih do onih zabavnih, predstavljaju studentske projekte o kojima se u drugim medijima rijetko čuje, predstavljaju studente koji se, uz svoje redovite obaveze na fakultetu, bave i drugim aktivnostima te studente koji svojim primjerom mogu biti inspiracija drugima.

“Na Radio Sovi volimo i želimo biti studentski glas koji će daleko hukati.” – poručuju Sove.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...