Početna - IZDVOJENO - Veliki uspjeh na početku operne sezone: EMOTIVNA OPERA „WERTHER” GANULA I OČARALA RIJEČKU PUBLIKU
Premijera operne predstave
foto: HNK Ivana pl. Zajca

Veliki uspjeh na početku operne sezone: EMOTIVNA OPERA „WERTHER” GANULA I OČARALA RIJEČKU PUBLIKU

Operna sezona HNK Ivana pl. Zajca svečano je otvorena iznimno uspješnom premijerom lirske opere „Werther“ Julesa Masseneta u ponedjeljak, 3. listopada uz energičnog maestra Villea Matvejeffa te u režiji legende Metropolitana, Fabrizia Melana. S fokusom na snažnoj glazbi i kompleksnim odnosima među likovima, u intenzivnoj interakciji pjevačkih i glumačkih dosega mlade solističke podjele, bez suvišne scenografije, opera je dirnula premijernu publiku koja ju je ispratila srdačnim, dugotrajnim aplauzomi brojnim uzvicima oduševljenja, pozivajući solističku ekipu nekoliko puta pred zastor.

U glavnim ulogama nastupili su Aljaž Farasin kao Werther i Ivana Srbljan kao Charlotte. Domen Križaj pjevao je Charlottina supruga Alberta, Anamarija Knego ulogu njene sestre Sophie, Upravitelj je bio Slavko Sekulić, Schmidt Sergej Kiselev, Johann Robert Kolar, Brühlmann  Davor Lešić, a ulogu  Kätchen je pjevala Ana Majdak. Svi su solisti debitirali u svojim ulogama. U ulogama Upraviteljeve djece pjevali su  učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, Roko Jović, Domagoj Gunarić, Sergej Božić, Domagoj Stanišić, Anna Lukanec i Lucija Pedić.

Inače, Massenetov „Werther“ posljednji je put postavljen u Rijeci 1979. godine u vrijeme dugogodišnje obnove zgrade HNK Ivana pl. Zajca zbog čega je tada izvođen u Neboderu. Publika je na ovoj premijeri, nakon 37 godina, novog „Werthera“ gledala iz novoobnovljenog gledališta u parteru.

Nakon predstave moglo se čuti kako bi bilo dobro da su uz bombone Werther’s Original dijelili i paketići maramica… jer bilo je onih koji nisu mogli suzdržati i pokoju suzu.

Pratite solističke podjele, jer će u ulozi Werthera pjevati i Marko Fortunato, kao Charlotte moći ćete čuti gošću iz Poljske Wiolettu Hebrowsku,  kao Sophie Vanju Zelčić, te Daria Bercicha u ulozi Alberta.

Priliku za doživljaj romantične katarze imat ćete i na listopadskim reprizama opere  – 5, 7, 26. i 28. u 19:30h.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz Opatije

Rok za dostavu prijave na natječaj je 15 dana od dana objave natječaja na web stranici Grada Opatije. Na temelju ...