Početna - IZDVOJENO - “Zajedno više možemo” i u ovoj školskoj godini
policija-skola

“Zajedno više možemo” i u ovoj školskoj godini

Preventivni program „Zajedno više možemo“ , namijenjen učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovne škole te roditeljima učenika šestih razreda nastavlja se i u školskoj godini 2016/2017. Program se realizira kroz pet komponenti, usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i raznih oblika rizičnog ponašanja, a jedan od ciljeva programa je i približavanje policije i njenog rada učenicima.

Provedba programa u ovoj školskoj godini započela je jučer dolaskom devetnaest učenika 4b razreda Osnovne škole „Zamet“ u II. policijsku postaju Rijeka, a u sklopu provedbe prve komponente „Mogu ako hoću 1“ (MAH-1).

Učenici su posjetili policiju u pratnji učiteljice Denis Krstičević i kontakt policajca Marijana Geci te prisustvovali predavanju na kojem su saznali više o ulozi policije u zaštiti života i sigurnosti građana, o štetnosti različitih sredstava ovisnosti (alkohol, droge), što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, o štetnosti nasilja i sličnim temama. Nakon predavanja uslijedio je obilazak prostorija policijske postaje: prostorije za prepoznavanje, za zadržavanje i operativnog dežurstva. Na kraju su učenici razgledali policijsku opremu i tehniku, a najzanimljivije im je bilo policijsko vozilo „marica”.

Podsjećamo, provedba programa „Zajedno više možemo“ započela je u listopadu 2010. godine u suradnji s Gradom Rijeka za 24 riječke osnovne škole, a u 2014/15. školskoj godini u Program su se uključili i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka. U srpnju ove godine Filozofski fakultet u Rijeci proveo je evaluaciju Programa, a zaključak je „da se radi o korisnom, dobro osmišljenom i kvalitetno realiziranom programu, koji nije vremenski prezahtjevan za učenike, a kojeg oni doživljavaju pozitivnim i koji rezultira pomakom u željenom smjeru“.

Inače, preventivni program „Zajedno više možemo“ u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave primorsko-goranske provodi i na području općina Čavle i Jelenje, na području Liburnije, Viškova i Malog Lošinja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...