Početna - IZDVOJENO - Vidoševićev zamjenik već smijenjen?
Darko Petričević
Foto: Hina, Poslovna.hr

Vidoševićev zamjenik već smijenjen?

Hrvatsku gospodarsku komoru pogađa “afera za aferom”. Jučer je, ispred zgrade Kraša, uhićen Nadan Vidošević, predsjednik HGK, nakon čega je dan proveo na kriminalističkoj obradi, a prenoćio u pritvoru. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i za izvlačenje novca iz HGK. Vila u Zagrebu mu je pretresena, otkrivena je tajna soba s umjetninama koje vrijede više milijuna kuna.

Vidošević je jučer, nakon sastanka članova uprave Komore, privremeno udaljen s funkcije predsjednika HGK, a za v.d. predsjednika postavljen je Darko Petričević.
Međutim, samo sat vremena nakon imenovanja Petričevića kao v.d.-a, Petričević je smijenjen. Razlog ekspresnom smjenjivanju s funkcije v.d.-a predsjednika HGK jesu nekoliko kaznenih postupaka koji se vode protiv njega, a jedan od tih postupaka je zbog neisplate plaća djelatnicima vlastite tvrtke.

Večernji list doznaje kako članovi Upravnog i Nadzornog odbora HGK nisu to znali, a kada su Petričevića suočili s time on je priznao da se protiv njega vodi kazneni postupak.

Petričević je ranije rekao kako će funkciju obnašati u tranzicijskom periodu.

Novo vodstvo izabrat će skupština HGK – rekao je Petričević. Dodao je kako je jako iznenađen situacijom oko Vidoševića

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...