Početna - IZDVOJENO - Vikend u cestovnom prometu
alkohol

Vikend u cestovnom prometu

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Teže su ozlijeđena dva motociklista i putnica u nesrećama što su se dogodile u Rijeci. U petak, 9. veljače u popodnevnim satima u ulici Alessandra Manzonia ozlijeđeni su 30-godišnji vozač motocikla Piaggio Beverli, te 23-godišnja putnica, u sudaru s osobnim vozilom marke Mazda, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. U subotu, 10. veljače, oko 15 sati, na raskršću Prvomajske i Osječke ulice ozlijeđen je 23-godišnji vozač motocikla marke Yamaha u nesreći u kojoj je sudjelovala i 61-godišnja hrvatska državljanka upravljajući osobnim vozilom marke Twingo, riječkih registarskih oznaka. Zbog zadobivenih ozljeda, navedene osobe su prevezene u KBC Rijeka gdje su im utvrđene teže tjelesne ozljede.

Što se tiče vožnje pod utjecajem alkohola, izdvajamo 33-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Citroen, kojega je policija u petak, 9. veljače oko 17.30 sati zatekla na području Dramlja gdje je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,39 g/kg. U isto vrijeme je u Povilama kod Novog Vinodolskog zatečen 41-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, bez ikakvih osobnih dokumenata.
Osim spomenutih, pod utjecajem alkohola pri koncentraciji od 1,42 g/kg policija je zatekla 31-godišnjeg vozača osobnog vozila marke BMW i to u središtu Rijeke. Kao i ostali počinitelji, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

12.02. oko 2.30 sati u ulici Franje Čandeka zaustavljen je 22-godišnji vozač osobnog vozila marke Daewooo, riječkih registarskih oznaka. Odbio je alkotestiranje i testiranje na opojne droge, a uz to je ometao i postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

U cilju smanjenja broja prekršaja i nesreća te ozlijeđenih osoba u njima, kao i zbog općenito veće sigurnosti u prometu, i ovom prilikom pozivamo sve sudionike na povećani oprez i dosljednost u pridržavanju svih prometnih propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

CJELOVEČERNJI PROGRAM UABA LIBURNIJE U LIPI

U petak 15. veljače s početkom u 17.00 sati, u Memorijalnom centru Lipa pamti održat će se cjelovečernji program Udruženja ...