Početna - IZDVOJENO - „Vino i vruja“ posjetiteljima Ike pružit će jedinstveni enološki doživljaj
vruja plakat

„Vino i vruja“ posjetiteljima Ike pružit će jedinstveni enološki doživljaj

Jedinstveni enološki doživljaj očekuje posjetitelje manifestacije „Vino i vruja“ koja će se u organizaciji Udruge Ikarski barkajoli i uz podršku Turističke zajednice Grada Opatije ovog vikenda održati u Iki – imat će priliku kušati vrhunska vina čuvana godinu dana u idealnim uvjetima ikarskog prirodnog fenomena, vruje. Ukupno 2.400 butelja iz vinarija Miklaužić, Petrač, Andrija, Prelac, Kabola, Plovanić i Iločkih podruma potopljeno je prošle godine u posebnim kavezima na dubinu od 20 metara u kraški podmorski izvor, a u petak 4. kolovoza u 12 sati po njih će se spustiti ronioci Javne vatrogasne postrojbe Opatija i opatijskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, čime će započeti trodnevna manifestacija.

Dan kasnije, u subotu 5. kolovoza od 16 sati počet će centralni dio manifestacije koji će uključivati degustaciju vina potopljenog prošle godine i potapanje kaveza s novim buteljama vrhunskih etiketa na jednogodišnju „pohranu“. Somelieri i poznavatelji vina potvrdili su da vino sazrijevano u moru pokazuje bolje karakteristike u odnosu na iste sorte čuvane na tradicionalni način, stoga interes vinara za sudjelovanju u ovoj manifestaciji raste, pa će se tako ove godine prvi puta uključiti vinari Tomaz, Ferenac i Dvorac Belaj.

– Ove godine u vruju ćemo potopiti oko 3.000 butelja vina, čime se nastavlja rast ove naše atraktivne manifestacije. Uz veći broj vinara, obogaćen je i program na kopnu, pa će tako posjetitelji moći uživati u degustaciji vina, a pripremamo i bogat zabavni program koji će uz glazbu ponuditi i zabavu kroz aukciju vina i potragu za potopljenim bocama u blizini plaže. Kada se smrači za sve posjetitelje pripremamo i spektakularnu kulisu na moru – Igru jedara i svjetla – najavio je Vjekoslav Zahej, predsjednik udruge Ikarski barkajoli.

Vina, koja će se moći kušati uz kupnju posebne degustacijske čaše, pratit će i specijaliteti restorana Knezgrad, dok će u zanimljivom programu, kojeg će voditi Extra Roby, nastupiti Alba i Leo te DJ Mriža. Kulturni dio manifestacije upotpunit će izložba fotografija „Kvarner va slike“ u organizaciji Fotokluba Color iz Rijeke i Mjesnog odbora Ika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...