Početna - IZDVOJENO - Virus za koji još nema lijeka pojavio se na Zapadu
Foto: web

Virus za koji još nema lijeka pojavio se na Zapadu

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su da je prvi slučaj koronavirusom MERS (Srednjeistočni respiratorni sindrom) zabilježen kod jednog zdravstvenog radnika koji je 24. travnja doputovao iz Saudijske Arabije preko Londona i Chicaga. CDC je u potrazi za ljudima koji su možda bili u kontaktu sa zaraženom osobom jer se virus može širiti bliskim kontaktom. Slučaj je dijagnosticiran nakon što je pacijent počeo osjećati respiratorne simptome tri dana nakon dolaska u SAD. Simptomi uključuju otežano disanje, kašalj i groznicu. Pacijent je trenutno u stabilnom stanju u izolaciji.

Virus se prvi put pojavio 2012. u Saudijskoj Arabiji. Od pojave bolesti evidentiran je 401 slučaj, uglavnom na Arapskom poluotoku. Dosad su se izolirani slučajevi zaraze MERS-om pojavili u 12 zemalja. Većina zaraženih ljudi razvila je teške akutne respiratorne bolesti, uz temperaturu, kašalj i otežano disanje. Od posljedica bolesti umrlo je 93 ljudi.
Službenici ne znaju odakle je virus došao ni kako se točno širi. Ne postoji cjepivo ili konkretno liječenje za taj virus.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Vinoteka Kuk by Pervino na novoj lokaciji u Kastvu

Na novoj lokaciji u Kastvu, točnije na adresi Spinčići 158c, otvarena je Vinoteka Kuk by Pervino.“Čekaju vas dobro poznata Pervino ...