Početna - IZDVOJENO - Vlada se danas zadužuje za 200 milijuna eura
Vlada RH

Vlada se danas zadužuje za 200 milijuna eura

Kako bi do država poplaćala sve što joj do kraja godine stiže na naplatu, Vlada bi danas na telefonskoj sjednici trebala donijeti odluku o novom zaduženju.

Da će zadužiti državu za novih 200 milijuna eura, kratkoročnim kreditom kod jedne poslovne banke, najavio je u petak ministar financija Slavko Linić, istaknuvši da je riječ o mostnom kreditu u koji se ide računajući na sredstva od privatizacije Croatia osiguranja: “Manje više smo ga naslonili na primanja po osnovi privatizacije”, potvrdio je Linić.

Tim će se kreditom zatvoriti ovogodišnji proračun, dok od prošlomjesečnog zaduženja po izdanim obveznicama u vrijednosti od 1,75 milijarde dolara još nije ništa korišteno.

“Ono ostaje za iduću godinu, a to znači da smo prvih četiri mjeseca kompletno pokriveni prihodima primanjima iz te obveznice za obveznice za financiranje svih obveza iz proračuna i servisiranja dugova”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Grad Kastav domaćin Nacionalne izložbe mladih inovatora

Nacionalna izložba mladih inovatora ”Mladi@inovacije 2022.” održat će se od 22. do 24. rujna u školsko-sportskoj dvorani ”Matija Katalinić” u ...