Početna - IZDVOJENO - Web stranica riječke industrijske baštine
Foto: web

Web stranica riječke industrijske baštine

Nova web stranica industrijske baštine Rijeke rijekaheritage.org prva je faza projekta Digitalizacije kulturne baštine Grada Rijeke, a realizirana je u suradnji Odjela za kulturu Grada Rijeke i Centra za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci. Novi portal u bazi ima 58 kataloških jedinica koje pokrivaju arhitektonsku industrijsku baštinu.

Ovaj projekt počiva na ideji sakupljanja podataka o riječkoj kulturnoj baštini, njihovog strukturiranja i prezentacije na zanimljiv način. Istovremeno, nužno je bilo osmisliti platformu za unos puno različitih podataka, od industrije do slikarstva. Prva faza projekta obuhvaćala je osmišljavanje i izradu takve platforme, te unos podataka o industrijskoj baštini Grada Rijeke.

Tekstovi i prezentacija podataka namijenjena je široj publici, na hrvatskom i engleskom jeziku, ali sadrži i bibliografiju koja znanstvenicima i studentima daje smjer za daljnje istraživanje.

U bazi www.rijekaheritage.org nalazi se 58 kataloških jedinica koje pokrivaju arhitektonsku industrijsku baštinu!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Matulja otuđen alat

Za dvadesetak tisuća kuna kaznenim djelom krađe oštećena je tvrtka s područja Đakova. Prema dosadašnjim saznanjima nepoznati počinitelj je između ...