Početna - IZDVOJENO - Zabavni vodič kroz operu Olge i Bojana Šobera
soberovi
web

Zabavni vodič kroz operu Olge i Bojana Šobera

Edukacijski koncert pod nazivom „Zabavni vodič kroz operu Olge i Bojana Šobera“ na programu je u danas, 21. studenog 2014. s početkom u 12.00 sati. Uz poznate riječke operne pjevače, nacionalnu prvakinju, sopranisticu Olgu Šober i baritona Bojana Šobera, pod dirigentskim vodstvom maestra Igora Vlajnića, sudjeluje orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Ovaj kostimirani koncert koncipiran je kao glazbeno-scenska cjelina odnosno operna priča sastavljena od poznatih arija i dueta različitih autora povezanih u jednu cjelinu. To je ljubavna priča jednog para koji se upoznaje i zaljubi, vjenča i, prolazeći kroz scile i haribde života, upoznaje: ljubav, ljubomoru, strast, ljutnju, bijes, patnju, osvetu te ponovno ljubav koju u konačnici i okrunjuju svojom djecom, koja zapravo počinju jednu novu ljubavnu priču, novi životni ciklus.

Kroz program vodi Bojan Šober upoznajući mlade s operom na zanimljiv i maštovit način. Publika kroz interakciju s izvođačima participira u svakoj sceni i postaje dio priče o operi koja ih više neće plašiti svojim „strogim“ oblicima već svojom životnošću pozivati na novi susret sa svijetom opere.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...