Početna - IZDVOJENO - XXII. Bašćinski glasi
bascanski glasi
web

XXII. Bašćinski glasi

Kraj studenog je već 22 godine u Rijeci rezerviran za najbolje hrvatske klape, a ove godine je datum za to 29.11., a mjesto održavanja je Hrvatski kulturn dom na Sušaku dok je vrijeme početka 19:30 sati.

Ove godine moći ćemo čuti 10 vrhunskih klapa, Klapu Kastav, Klapa Pasika, Klapa Kastav (Ž), Klapa Vinčace, Klapa Kampanel, Klapa Luka (Ž), Klapa Mriža, Klapa Armorin (Ž), Klapa Pinguetum i Klapa Kožino, a posebni gost će biti Jakša Fiamengo- Voditelj programa će biti Joso Krmopotić. Organizator manifestacije je udruga Maraton dok je partner Hrvatska glazbena unija, podružnica Rijeka.

Ulaznice možete kupiti na slijedećim mjestima: www.kulturaplus.com, Foto Revija, Antikvarijat Ex libris, New sound ili na blagajni HKD-a dva sata prije početka koncerta.

Bašćinski glasi su posebna manifestacija koja baštini hrvatski identitet, a tome ide u prilog i činjenica da sve klape pjevaju a capella, a takav način pjevanja u Dalmaciji i u hrvatskim mjestima uz more seže još u 15. ili 16. stoljeće.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...