Početna - IZDVOJENO - “Zajedno možemo više” na području Liburnije

“Zajedno možemo više” na području Liburnije

Kako nam najavljuje PU primorsko-goranska, sutra, 22. listopada, će se u Policijskoj postaji Opatija održati preventivni program “Zajedno više možemo” pod nazivom “Mogu ako hoću”.

Radi se, naime, o organiziranim posjetima učenika 4.razreda nadležnoj policijskoj postaji kako bi se upoznali s radom policije i prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. U provedbu su uključeni učenici svih 4. razreda osnovnih škola s područja grada Opatije te općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga koji će tijekom listopada, studenog i prosinca 2013. godine organizirano posjetiti Policijsku postaju Opatija.
Sutra će Policijsku postaju Opatija posjetiti učenici 4. razreda OŠ „Drago Gervais“ iz Brešca, a 24. i 25. listopada učenici 4. razreda OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ iz Matulja.

Po dolasku u policijsku postaju učenike će dočekati kontakt policajac koji će ih upoznati s ulogom policije u zaštiti života i sigurnosti građana, štetnosti različitih opojnih sredstava (alkohol, droge), kako se zaštititi i što učiniti u slučaju pronalaska predmeta za konzumaciju droga, štetnosti nasilja i dr. Nakon toga učenici će zajedno s policajcem obići policijsku postaju, gdje je planirano duže zadržavanje u prostoru operativnog dežurstva kako bi se učenici upoznali s dijelom tehnike i opreme koju policija koristi prilikom obavljanja svakodnevnih poslova.

navedeni program realizira se u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Liburnije (Grad Opatija te općine Matulji, Lovran i Mošćenička Draga).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...