Početna - IZDVOJENO - Započela prodaja humanitarnog kalendara Riječki dečki 2016.
kalendar

Započela prodaja humanitarnog kalendara Riječki dečki 2016.

U ponedjeljak je na Korzu, u kućici kraj Pošte, započela prodaja humanitarnog kalendara Riječki dečki koji 2016. godine slavi 20 godina postojanja. Gradonačelnik Vojko Obersnel i ove je godine, već tradicionalno započeo prodaju humanitarnog kalendara Riječki dečki i naravno kupio svoj primjerak.

Sudionici ovog jubilarnog, 20. izdanja kalendara,  ujedno su sudionici popularne utrke i Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć“ – od osnivača do onih najmlađih, koji tek nižu svoje prve trkačke pobjede i na kojima ostaje budućnost ovog poznatog riječkog brenda. „Homo si teć“ također u 2016. godini slavi svoj 20. rođendan pa je povezati ove dvije riječke priče bilo prirodno i razumljivo.

Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ održava se bez prekida od 1998. Godine, pokrenut na inicijaivu Novog Lista, Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, te je zasigurno najpoznatiji ulični sportski događaj u Hrvatskoj . U kalendaru su tako predstavljene sve generacije popularne riječke utrke, osnivači Orlando Rivetti, Josip Buršić i Luciano Sušanj, zatim Samir Barać, Damir Šegota, Aramis Naglić, Carlo Paris, Valerij Jurešić, Vanja Seršić, Predrag Lekić, Rajko Šarčević, Sead Mahmutović, Vlatko kajapi, Marin Miočić Stošić, Radovan Šoljaga i kao najmlađi sudionik, osmogodišnji Roman Lučić.

Za fotografije je u ovogodišnjem kalendaru zaslužan također jedan pasionirani trkač, ali na prvom mjestu fotograf, Sergej Drechler koji je rekao da je ovaj kalendar zapravo njegova velika sreća jer je spojio dvije njemu vrlo drage stvari, trčanje i fotografiju.

Kalendari će kao i svake godine za prodaju biti dostupni tijekom cijelog prosinca i to na prodajnim mjestima iNovina: u Tower Centeru (IV.kat), ZTC-u, na Jelačićevom trgu, na Korzu kraj Filodrammatice, u ulici matije Gupca (kraj gradske knjižnice) i ispred Robne kuće RI.

Cijena kalendara je 45 kuna, a sva prikupljena sredstva biti će donirana Domu za djecu i mlade Kraljevica – Oštro.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...