Početna - IZDVOJENO - Započeli radovi na uređenju Pavlinskog trga
pavlinski-trg-3
foto Grad Rijeka

Započeli radovi na uređenju Pavlinskog trga

U srijedu, 2. studenog, započeli su radovi na uređenju Pavlinskog trga i dijela Ulice Janeza Trdine na ukupnoj površini od 1145 m2. Radovi se financiraju iz proračuna Grada Rijeke i vrijedni su 4.019.229,52 kn (bez PDV-a).

 Planira se izvedba novog opločenja trga, ugradnja nove urbane opreme – klupa i koševa za otpatke, izvedba novih sistema javne rasvjete, odvodnje oborinskih voda, rekonstrukcija postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda, te postava kanalizacije za optičke kablove.

Trg će biti popločen tako da ga čine tamnija polja unutar svjetlijih pasica i to tako da se u tamnija polja polažu granitne kocke, a pasice koje omeđuju polje bit će složene od mramornih ploča.

Trg i dio ulice bit će uređen kao javna površina namijenjena kretanju i boravku pješaka uz ograničeni interventni i režimski opskrbni kolni promet.

Kako bi se slijepim osobama omogućilo jednostavnije kretanje, planirana je postava posebnih reljefnih oznaka koje tvore stazu vodilju u dijelu Ulice Janeza Trdine prema Pavlinskom trgu te dalje prema Ulici Sokol kula i prema prolazu koji vodi prema Starčevićevoj ulici.

Na trgu se zadržavaju postojeća stabla crnike i planira se sadnja dodatnog stabla na jugozapadnom dijelu trga.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...