Početna - IZDVOJENO - Zasvijetlile spektakularne Jaslice pul Šmogori
jaslice pul šmogori
foto: facebook

Zasvijetlile spektakularne Jaslice pul Šmogori

Najljepši i najbožićniji dio matuljske božićne štorije za mnoge su tradicionalne Jaslice pul Šmogori, a opet su zasvijetlile ovu srijedu i tako najavile dolazak Božića.

Priča poznata svima, ona o skromnoj štalici i jaslicama u kojoj se rodio Isus – uz neizastovne  trojice mudraca, Josipa i Marije te domaćih životinja, u ovim je jaslicama izrasla u nešto više i veće.

Tako je uz skromnu štalicu izraslo pravo naselje, mahovinom pokrito brdo prošarano je rijekama i potočićima, a velebna instalacija smještena je pod granama velikog bora pred kućom na adresi Šmogorska cesta 30.

Jaslice su tako u srijedu navečer otovorene uz prigodni program, nakon otvorenja jaslica, u školskoj sportskoj dvorani u Matuljima održana je dodjela stipendija učenicima i studentima za školsku odnosno akademsku 2016./2017. godinu. Stipendije je prema vrlo visokim kriterijima Odluke o stipendiranju dobilo čak 128 stipendista, što Matulje svrstava u sam vrh lokalne samouprave po broju stipendista.

Božićna šetemana nastavlja se danas u petak 23. prosinca na trgu ispred Općine Matulji druženjem građana uoči Badnjaka uz prigodni glazbeni program. Druženje će se održati od 10 do 12 sati, a nakon toga u Likovnoj poneštrici udruga Interinova predstavit će radove svojih članova na izložbi nazvanoj ”Vrijednost”.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...