Početna - IZDVOJENO - Zaustavljaju li breskve uistinu rak dojke???
Foto: web

Zaustavljaju li breskve uistinu rak dojke???

Prema najnovijem istraživnaju na miševima, objavljenom u Journal of Nutritional Biochemistry, utvrđeno je da svakodnevnom konzumacijom tri breskve na dan možemo spriječiti rak dojke. Znanstvenici su miševima implementirali stanice raka dojke pod kožu, a zatim ih tretirali ekstraktima prirodnih spojeva. Rezultati istraživanja dokazuju pozitivan učinak na suzbijanje metastaza i spriječavanje širenja bolesti. Znanstvenici tvrde da bi isti učinak bio i na ljudima. Prema poslijednjim informacijiama u SAD-u prošle je godine bilo više od 232 tisuća novih oboljenja, pa i ne čudi činjenica da je rak dojke u zapadnim zemljama najčešća vrsta raka kod žena.

U Hrvatskoj od raka dojke godišnje umre 900, a oboli 2500 žena.

Ovo otkriće vrlo je bitno jer nam pokazuje kakav učinak na borbu protiv raka dojke i metastaza imaju prirodni spojevi, a isto tako mogu biti obećavajuća u borbi protiv ove teške bolesti što će biti predmet daljnjih istraživanja kako bi se došlo do konačne potvrde ovih rezultata. Za maksimalnu učinkovitost na zdravlje potrebno je pojesti cijelu voćku, a ne samo sok.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...