Početna - IZDVOJENO - ZAVIRITE U PROGRAM NOVE SEZONE HNK IVANA PL. ZAJCA
storia di qu

ZAVIRITE U PROGRAM NOVE SEZONE HNK IVANA PL. ZAJCA

Najava sezone na Riječkim ljetnim noćima +, „Torpediranje Torpeda“ bit će upriličena u subotu 16. srpnja u 21 sat u Torpedu. V.d. intendanta Marin Blažević i v.d. ravnatelji Hrvatske drame Jelena Kovačić, Opere Marin Blažević, Talijanske drame Giuseppe Nicodemo i Baleta Balázs Baranyai predstavit će sezonu 2016/2017, ne samo govoreći o planovima i programu već će se moći i vidjeti ulomci iz premijernih predstava čije su pripreme već počele.

Publika koja će prva čuti i vidjeti što se sprema u novoj sezoni HNK Ivana pl. Zajca gledat će dio iz predstave Majstor i Margarita Mihaila Bulgakova za koju je adaptaciju romana i dramaturgiju napravio mladi, nagrađivani Dino Pešut, a režiju potpisuje Selma Spahić; zatim dio iz Massenetove opere Werther koju režira Fabrizio Melano, a potom ulomak iz Straussove operete Šišmiš. Sljedi  dio koreografije Tragovi u crvenom Ksenije Krutove Duran i Marte Rak te iz komedije ulomak iz popularne Goldonijeve La Locandiera/Gostioničarke Mirandoline u režiji Paola Magellija.

Ulaz je slobodan, a u  Torpedo vas vozi poseban autobus Autotroleja koji polazi sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 20:30h, a povratak slijedi nakon završetka u 22:00h, a ako ostajete na Bizetovoj Carmen, koja počinje u 22h, povratak je u 23:45h.

 

SAMO NAJNUŽNIJE – „CARMEN“  NA RIJEČKIM LJETNIM NOĆIMA+

Carmen Georgesa Bizeta na programu je Riječkih ljetnih noći plus 16. srpnja 2016. u 22 sata u Torpedu. U operi adaptiranoj za komornu scenu čiju glazbenu režiju potpisuje Filip Fak, koreorežiju Selma Banich, a dramaturgiju Marin Blažević, solisti su Ivana Srbljan kao Carmen, Anamarija Knego kao Micaëla, Aljaž Farasin kao Don José te Dario Bercich kao Escamillo. Četvero sjajnih mladih solista i komorni orkestar izvodi operu ogoljenu od raskoši scenografije i kostima, a bogatau dramatičnošću intimnih situacija, emocija i strasti.

Scenu i svjetlo potpisuje Alan Vukelić, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, a koreografska suradnica Mila Čuljak.

Nova je to  prilika za vidjeti i doživjeti po izboru publike „brončanu“ odnosno treću po redu najbolju predstavu sezone HNK Ivana pl. Zajca te Sjajan posao svođenja Bizetove opere na najnužnije, kako je napisao Branimir Pofuk u Večernjem listu. Istodobno iznimna je prigoda (još jednom) čuti četvero sjajnih mladih solista u novom prostoru, od kojih ćemo dvoje sveć ljedeće sezone gledati i slušati u glavnim ulogama Massenetova „Werthera“: Aljaža Farasina u naslovnoj ulozi, a Ivanu Srbljan kao Charlotte.

Polazak autobusa koji vas vozi na predstavu je sa stanice kod HNK Ivana pl. Zajca u 21:30h, a povratak slijedi nakon opere u 23:45h na okretištu linije 8 (Torpedo).

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...