Početna - IZDVOJENO - Završen je natječaj za književnu nagradu Drago Gervaise
knjige1
web

Završen je natječaj za književnu nagradu Drago Gervaise

Književna nagrada Drago Gervais koju dodjeljuje Grad Rijeka, jedna je od najdugovječnijih književnih nagrada u Hrvatskoj. Ovogodišnji natječaj bio je već tradicionalno objavljen na sam rođendan Drage Gervaisa, 18. travnja, a radovi su se mogli poslati do 31. svibnja. Na natječaj je pristiglo 69 rukopisa u kategoriji neobjavljenih književnih djela, usklađenih s formalnim uvjetima natječaja.

Za nagradu u kategoriji najbolje objavljene knjige na čakavskom tijekom 2013. i 2014.g. kandidirana je čak 21 knjiga, no pored poslanih prijava u konkurenciji su sve knjige na čakavskim idiomima objavljene u protekle dvije godine.
Održan je i prvi sastanak Prosudbenog povjerenstva pred kojim je zahtjevan zadatak ocjenjivanja svih pristiglih radova.
Dobitnici Nagrade u obje kategorije bit će objavljeni na web stranicama Grada Rijeke do 30. rujna 2015.g, a svečana dodjela Nagrade organizirat će se u listopadu, u sklopu programa Mjeseca hrvatske knjige.
Prosudbeno povjerenstvo ove godine djeluje u sastavu: dr. sc. Aleksandar Mijatović, predsjednik Prosudbenog povjerenstva, Vlado Simcich Vava, dr. sc. Milorad Stojević, Kristijan Vujičić i Darija Žilić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...