Početna - IZDVOJENO - Završen Liburnia Film Festival
Foto: web

Završen Liburnia Film Festival

Sinoć je u ičićanskoj lučici dodjelom nagrada i revijalnim programom završen 12. Liburnia Film Festival. Prema odluci žirija najboljim filmom proglašeni su ”Potrošeni” Boruta Šeparovića, dok je publika svoje glasove u najvećoj mjeri dala filmu ”4. majmun” Hrvoja Mabića.

Dvije nagrade dobili su autori filma ”Ljubavna odiseja” – Boudewijn Koole nagrađen je za montažu, a Tatjana Božić proglašena je najboljom redateljicom. Ova nagrada dodjeljuje se u suradnji s Institutom dokumentarnog filma (IDF) iz Praga, što će Božićki omogućiti direktan ulazak na program za razvoj projekata Ex Oriente Film sa svojim sljedećim filmom. Za najbolji zvuk nagrađen je Marko Pelaić za film ”Ovrha”, a najboljim snimateljem proglašen je Lovro Čepelak za film ”Maslačak”.

Zadnje večeri, sinoć, prikazani su filmovi izvan konkurencije, nastali u produkciji Restarta, među kojima je bilo iznimno zanimljivih ostvarenja koja su mogla i kotirati za glavne nagrade, kao što je to ”Posljednji splavar” Drage Toromana, s kojim su veliko platno u lučici podijelili ”Starci” Anje Strelec i Tomislave Jukić, ”Neke stvari ne treba sakriti” Lidije Špegar, ”Moj zanat” Mladena Matičevića, te film nastao u Restartovoj Školi dokumentarnog filma – ”Svaki dan je Božić” Ante Zlatka Stolice.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osnovna škola D. Gervais Brešca od ponedjeljka na online nastavi s mogućnosti prihvata učenika na čuvanje

Na službenim stranicama Osnovne škole stoji obavijest :“Poštovani roditelji,Odlukom Župana, nastava za sve učenike organizirat će se online u tjednu ...