Početna - TEHNOLOGIJA - Zbogom Winamp i hvala ti za sve ove godine!
Winamp

Zbogom Winamp i hvala ti za sve ove godine!

Glazbeni player na kojem su odrasle mnoge “digitalne” generacije, krajem godine više neće biti dostupan, objavljeno je tako na službenim stranicama.

Generacija 80-ih pa i ona ranija, dobro se sjeća Winampa kao jedinog pravog glazbenog playera koji je donio revoluciju u digitalnoj glazbi. Winamp je inicijalno objavljen 21. travnja 1997. godine, a razvila ga je tvrtka Nullsoft koja je kasnije postala dio AOL-a.

Winamp je bio besplatan softver koji je nudio pregršt mogućnosti, pa su tako ljudi mogli slagati vlastite playliste, pokretati vizualizacije, mijenjati skinove, itd.

“Winamp je bio pionir u digitalnoj glazbenoj revoluciji i iTunesi ne bi postojali bez rada koji su napravili developeri iza ovog servisa. Oni su svakako zaslužili mjesto u glazbenoj dvorani slave.” — istaknuo je Michael Robertson, osnivač mp3.com.

U nastavku možete vidjeti kratki video Justina Frankela jednog od dvojice programera koji su izradili Winamp, gdje je objasnio kako su kreirali servis i zašto!

Winamp će biti dostupan do kraja godine, a nakon toga više neće biti moguće preuzimati isti.

I:zimo.co

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...