Početna - IZDVOJENO - Zračna luka Rijeka spremna je za Schengen
zracna luka rijeka

Zračna luka Rijeka spremna je za Schengen

U Zračnoj luci Rijeka održan je sastanak predstavnika Primorsko-goranske županije s direktorom riječkog aerodroma Tomislavom Palalićem.

Tema sastanka bile su udruženo oglašavanje, pregled tekućih investicija i pripreme za Schengenski sustav. Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Marko Boras Mandić, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

Direktor Palalić informirao je predstavnike Županije o dosadašnjem poslovanju zračne luke, kapitalnim ulaganjima te efektima udruženog oglašavanja te izvijestio kako se u narednom periodu očekuje povećanje broja putnika u iznosu od 10 posto u odnosu na prošlu godinu.

”Moja očekivanja za Zračnu luku Rijeka su povećanje broja putnika iz godine u godinu. Držim da je riječka zračna luka jedan od osnovnih elemenata u produljenju turističke sezone pogotovo danas kada je Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture. Ukoliko Rijeku želimo pozicionirati na karti turističkih destinacija tijekom cijele godine, onda i riječki aerodrom definitivno mora ići u korak s time. Prometna dostupnost preduvjet je svakog razvoja, stoga je jaka prometna infrastruktura ono na što se trebamo fokusirati. Primorsko-goranska županija kroz projekt udruženog oglašavanja uložila je znatne napore da bi Zračnu luku Rijeka dovela do one granice prometa i poslovanja do koje županija kao takva može utjecati” naglasio je Boras Mandić.

Primorsko-goranska županija, kao jedna od vodećih turističkih regija u Hrvatskoj ulaže znatne napore u razvoju riječkog prometnog pravca gdje je zračna luka nezaobilazna stavka. ”Ono što moramo osigurati je razvijena zračna luka koja će kao ”žila kucavica” generirati razvoj i omogućiti regiji da se razvije u destinaciju turistički poželjnu tijekom cijele godine”, naglasio je Boras Mandić te zaključio: ”Zračna luka Rijeka kao jedan od ključnih prometnih objekata našeg kraja bila je aerodrom na rubu marginalizacije koji je jedva zadržao status međunarodne zračne luke. Danas možemo reći da je Zračna luka Rijeka spremna za Schengen“.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...