Početna - IZDVOJENO - 19. Dječja maškarana povorka
web

19. Dječja maškarana povorka

Ovu nedjelju, 01. veljače s početkom u 13:00 sati održava se 19. Dječja maškarana povorka, bit će to  veliki mimohod dječjih maškaranih skupina i jedno je od najveselijih događanja u sklopu Opatijskog karnevala.

Tisuće djece iz Hrvatske i inozemstva u šetnji od tržnice do glavnog gradskog kupališta Slatine predstavlja svoje maštovite kostime. Dječji mimohod počinje nakon što dječji gradonačelnik preuzme ključeve grada i karnevalsku zastavu od pusnog gradonačelnika te proglasi vladavinu malih maškara.

Ove će godine biti 30 grupa, a očekuje se oko 2000 malih maškara.

Prije samog početka povorke, u 13:00 sati, pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule predat će ispred opatijske tržnice ključeve grada dječjoj gradonačelnici Petri Pelozi i tako označiti vladavinu malih maškara, nakon čega će se poznatom i atraktivno dekoriranom rutom od „mrkata“ do Slatine spustiti uvijek razigrana i nasmijana povorka. Uz tisuće roditelja i gledatelja koji će ih bodriti putem, male će maškare na pet punktova zabavljati voditelji Mario Lipovšek na tržnici, Irena Grdinić kraj hotela Agava, Neno Pavinčić pred hotelom Pariz, Dražen Turina Šajeta ispod hotela Imperial te Josip Krmpotić na završnoj točki „parade“, na plaži Slatina gdje će sve sudionike dočekati čaj i krafne poklon opatijskih hotela i Radnika Opatija te vesela svirka Maura Staraja i La Bande. Dinamičnoj će atmosferi dodatni ritam dati i grupa Mustafi koja će biti smještena na pozornici preko puta Tisak-medie, ali i brojne maskote poput Štrumpfova, Hello Kitty, Cinestarmana, Ninja kornjača i ribica koje će uveseljavati sudionike i publiku.

Povorka će potrajati do 15:00 sati, a glavna opatijska ulica na dionici od skretanja za hotel Ambasador do Slatine bit će zatvorena od 12:00 do 16:00 sati, dok će u istom vremenu promet od sjedišta gradske uprave do hotela Ambasador biti jednosmjeran.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika (kiša ili snijeg) manifestacija će se održati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković o čemu će se poslati posebno priopćenje u petak.

Dječji karnevalski korzo tradicionalno predstavlja i „uvod“ u veliki opatijski karnevalski vikend, tijekom kojeg će se od 6. do 8. veljače održati Maškarani klapski maraton u hotelu Adriatic, Bal pod maskama u hotelu Royal, te najdugovječnija i najluđa maškarana manifestacija u Opatiji – Balinjerada.


Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...