Početna - GLAZBA - 3. Festival klasične glazbe „Lovran classic“

3. Festival klasične glazbe „Lovran classic“

Festival se održava od 10. do 18. rujna 2020.

Usvom trećem izdanju, Lovran classic će ugostiti niz domaćih i stranih renomiranih izvođača. Posebnost festivala su i dvije svjetske praizvedbe: Ringtone /Resonance za klavir, djelo bosanskohercegovačkog skladatelja Danijela Žontara , u izvedbi pijanista Bartolomeja Stankovića, te Garmonbozia Groove za flautu i klavir, mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika, u izvedbi Metoda Sironića i Jelene Tihomirović.

Svi koncerti počinju u 20 sati a ulaz je slobodan. U Kinu Sloboda Lovran osiguran je razmak za sjedenje prema epidemiološkim preporukama pa se preporučuje raniji dolazak jer je kapacitet kina smanjen. Više informacija možete dobiti na mail lovran.clasic©gmail.com ili na 091 520 18 48

Trio Laurus je novoosnovani trio, kojeg čine organizatori festivala Jelena Tihomirović i Metod Sironić te mladi talijanski čelist Giovanni Genovese sa stalnom adresom u Rijeci.

Na otvaranju festivala izvesti će romantični program: dva trija, Carl Maria von Webera i Felixa Mendelssohna Le trio čine sopranistica Marija Lešaja, flautistica Eda Rimanić i pijanistica Iva Ljubičić. Riječ je o mladim i izuzetno svestranim hrvatskim glazbenicama koje udružene u sastavu LE TRIO izvode francusku glazbu, od razdoblja romantizma, impresionizma pa do suvremenih kompozicija u kojima se osjeća utjecaj popularne glazbe i jazza pa je takav i program kojim će se predstaviti na festivalu.

Bartolomej 1

Bartolomej Stanković je bosanskohercegovački pijanist i docent na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Već je nastupio u hrvatskoj nekoliko puta ali ovo je prvi put da prezentira svoj projekt Balkan Madness na jednom festivalu klasične glazbe. Na koncertu će sam skladatelj voditi publiku kroz program i prezentirati svoj CD.

Koncert pod naslovom „U prijateljstvu“ osmišljen je kao ideja koja se po svojoj koncepciji uklapa u programski pravac Doba moći te je uz projekt Balkan madness prepoznat na javnom natječaju kao zasebno događanje u sklopu programa EPK, no organizatori odlučili projekte prirediti kao jedinstveno događanje i tako omogućiti slušanje čak pet koncerata na festivalu. U prijateljstvu nastupaju pijanistice Jelena Tihomirović , Marta Karolina Cader (Poljska) i flautist Metod Sironić.

Odabrana su djela domaćih i stranih skladatelja, Takemitsua, Papandopula, Bartóka, te praizvedba kompozicije riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika.

Kalamos kvintet je prvi i jedinstveni takav sastav u široj regiji. Osnovan je 2013. godine u Zagrebu te u kratkom vremenu ostvaruje niz uspješnih recitala širom Hrvatske, članovi kvinteta često surađuju s mladim skladateljima u Hrvatskoj i inozemstvu te ih tako potiču na širenje koncertnog repertoara suvremene muzike za ovakav tip ansambla. Nastupi su izazvali odličnu reakciju domaće i strane publike, ali i dobili visoke ocjene kritike.

Koncerti se održavaju u dvorani Kina Sloboda Lovran i na Trgu sv. Ivana u starom gradu.
Organizator festivala je Udruga Corona Laurea Lovran.
Ulaz na sve koncerte je slobodan a više informacija možete dobiti na mail lovran.clasic©gmail.com ili na 091 520 18 48

Četvrtak, 10. rujna 2020. u 20.00h, Kino Sloboda Lovran
Trio Laurus: Jelena Tihomirović, klavir, Giovanni Genovese, violončelo, Metod Sironić, flauta

Petak, 11. rujna 2020. u 20.00h, Kino Sloboda Lovran
Le Trio: Marija Lešaja, sopran, Eda Rimanić, flauta, Iva Ljubičić Lukić, klavir

Utorak, 15. rujna 2020. u 20.00h, Kino Sloboda Lovran
Bartolomej Stanković, klavir
Balkan Madness projekt + promocija nosača zvuka

Četvrtak, 17. rujna 2020. u 20.00h, Kino Sloboda Lovran
„U prijateljstvu“: Metod Sironić, flauta, Marta Karolina Cader, klavir, Jelena Tihomirović, klavir

Web plakat

Petak, 18. rujna 2020 u 20.00h, Trg sv. Ivana, stari grad Lovran
Kalamos kvintet

Ulaz je slobodan a informacije možete dobiti na: lovran.classic@gmail.com, +385 91 520 18 48. Organizator događaja je Udruga Corona Laurea Lovran.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Aktivne šetnje od rujna do prosinca u Opatiji

Turistička Zajednica Grada Opatije poklanja svim posjetiteljima aktivne šetnje i to u periodu od rujna do prosinca. “Opatija zdravi grad” ...