Početna - IZDVOJENO - 320 tisuća kuna inovatorima Primorsko-goranske županije
web

320 tisuća kuna inovatorima Primorsko-goranske županije

Objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava iz projekta Komercijalizacija inovacija.Poziv je objavila Primorsko-goranska županija (Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj) i Zaklada FIPRO. Cilj projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ je razvoj i promocija inovatorstva, novih proizvoda, postupaka i usluga ili poboljšanje već postojećih inovacija. Projekt je pokrenut s ciljem otklanjanja osnovnog problema s kojim se inovatori susreću, a to je nedostatak financijskih sredstava u fazi plasiranja inovacije na tržište. U protekle četiri godine, iz projekta Komercijalizacija inovacija, izabrano je 15 inovativnih projekata koji su sufinancirani u ukupnom iznosu od milijun kuna.

Sredstva se dodjeljuju za financiranje troškova razvoja i komercijalizacije inovacija; izrade ili nabave potrebne opreme, alata i materijala za izradu inovacije; izrade, ispitivanja, usavršavanja prototipa proizvoda ili postupka pružanja usluge; pripreme za izlazak na tržište, promotivnih aktivnosti te aktivnosti ugovaranja i razvoja distributivno prodajnih kanala; certificiranja ili atestiranja proizvoda ili usluga radi izlaska na tržište te pretraživanja stanja tehnike, pripreme i zaštite intelektualnog vlasništva.

U sklopu ovog projekta Županija i Zaklada izdvojili su u ovoj godini dodatnih 320 tisuća kuna. Maksimalni iznos dodijeljenih sredstava po pojedinom natjecatelju je 100 tisuća kuna, a minimalan iznos je 50 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena mikro i malim gospodarskim subjektima iz Primorsko-goranske županije.

Prijave se zaprimaju do 28. veljače 2015. godine. Informacije i potrebni obrasci (obrazac Zahtjeva, obrazac Skupne izjave te obrazac Izjave o korištenim državnim potporama male vrijednosti) mogu se dobiti na službenim mrežnim stranicama zaklade FIPRO (www.fipro.hr), na službenim stranicama PGŽ (www.pgz.hr) ili upitom na: fipro@fipro.hr. Rezultati natječaja će biti objavljeni na službenim mrežnim stranicama Zaklade (www.fipro.hr).

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...