Početna - IZDVOJENO - Predstavljene su promotivne publikacije Rijeke kao atraktivne i kruzing i jaht destinacije
web

Predstavljene su promotivne publikacije Rijeke kao atraktivne i kruzing i jaht destinacije

“Rijeka – your new yacht destination” i “Rijeka – your new cruise destination” nazivi su promotivnih materijala koje je izdala Lučka uprava Rijeka, a  u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke i Gradom Rijeka. Ovim novim publikacijama unaprijedit će se Rijeka  kao nova rastuća turistička kruzing i jahting destinacija.

Turistička zajednica Grada Rijeke, Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka već neko vrijeme sustavno rade za promoviranju Rijeke kao nove kruzing i jahting destinacije. Uzme li se u obzir da je Rijeka prije svega prepoznata kao teretna luka, ove nove aktivnosti podrazumijevaju intenziviranje razvoja luke i u putničkom smislu.

Nove promotivne brošure pružaju podatke o gradu, o luci (informacije o putničkom terminalu i tehničke specifikacije), informacije o kulturnim znamenitostima u Rijeci, gastronomiji, ali i informacije o Kvarneru općenito, Istri i otocima, Gorskom kotaru i Plitvičkim jezerima. Brošure naglašavaju sve posebnosti riječkog zaljeva i kvarnerske regije, relativno malom geografskom području koje nudi niz različitih i specifičnih turističkih sadržaja potencijalnim korisnicima.

Publikacije su u prostoru Turističkog informativnog centra predstavili ravnatelj Lučke uprave dr.sc. Vlade Mezak; direktor TZ-a Petar Škarpa i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Tijekom ove godine na putničkom dijelu luke postavljen je ponton za privez jahti, osigurani su priključci za vodu i struju, omogućene je bežični internet, uređen je prilaz, a nastavlja se i  sa radovima na unaprjeđenju potrebnog za prihvat mega jahti. Aktivnosti u 2015. godini nastavljat će se na one iz prethodnih godina, a podrazumijevaju kontinuirano dostavljanje informacija kruzing kompanijama o događanjima, posebnostima i atrakcijama u Rijeci i regiji, sve u cilju pobude interesa kod onih koji odlučuju o novim mogućim destinacijama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...