Početna - AUTOMOTO - 36. Buzetski dani od 15.-17. rujna

36. Buzetski dani od 15.-17. rujna

Tradicija je nastavljena 36.godinu za redom, Buzetski dani od 15. do 17. rujna sigurni smo da će unatoč najavljenoj kiši okupiti veliki broj zaljubljenika u automoto sport.

Prijavljeno je 206 vozača iz 13 europskih zemalja. Među njima je i  prvak Europe i rekorder staze u Buzetu Talijan Simone Faggioli koji je obranio jubilarni naslov nastupom u Sloveniji prije desetak dana. No njemu je u cilju popraviti svoj sad već tri godine star rekord naše staze Most-Peničići na Buzetskim danima.

Uz 94 hrvatska vozača ovog vikenda u Buzet stižu i automobilisti Slovenije, Češke, Italije, Austrije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Poljske, Crne Gore, Kosova, Bugarske, Francuske i Švicarske i drugih zemalja Europe. U tjednu uoči natjecateljskog vikenda (15.-17.rujna) obavljaju se završni radovi duž dionice Most – Peničići duge 5.001 metar, na pojedinim dijelovima postavlja se novi asfaltni sloj, a najveća pažnja posvećena je sigurnosti sudionika i gledatelja kojih se uobičajeno očekuje desetak tisuća.

Petak je dan administrativnih poslova za vozače, tehničkog prijema vozila i verifikacije, da bi potom od 17 sati u centru Buzeta, na Fontani uslijedila jedinstvena prateća manifestacija. Parada vozača na kojoj se svojim vozilima predstavljaju sudionici utrke, ali i domaći entuzijasti i ljubitelji oktanskih strasti.

Cijena dvodnevne ulaznice je 40 kuna. Osigurane su zone za gledatelje, a postoji i mogućnost prijevoza autobusom do mjesta za gledanje.

Subotnji treninzi,  počinju u 9,30 sati, a nedjeljna prva od dvije bodovne utrke kreće u 9 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...