Početna - IZDVOJENO - 7 pravih rješenja protiv uboda komaraca
komarac

7 pravih rješenja protiv uboda komaraca

Češnjak
Ako planirate izlet u prirodu, dodajte češnjak na menu nekoliko dana prije polaska. Naime, insekti su posebno osjetljivi na miris češnjaka koji osjete kroz ljudsku kožu. Isto tako, češnjak djeluje protuupalno pa će trljenje polovice češnjaka po ubodu smanjiti tok i zaustaviti svrbež.

Mlijeko
Ubode insekata i opekline od sunca smirit će mješavina mlijeka, vode i soli. Potrebno je samo malu količinu mješavine utapkati na mjesto uboda komarca ili opeklinu kako bi enzimi iz mlijeka neutralizirali otrov koji komarci ispuste prilikom uboda ili umirili područje oštećeno sunčevim zrakama.

Maslinovo ulje
Ako se u vašem dvorištu nalazi posuda s vodom za ptice ili kućne ljubimce, ujedno imate i okupljalište za komarce. Voda privlači insekte i zbog toga ih posebno mnogo ima blizu jezera, rijeka i ostalih izvora vode.

Kako biste im učinili svoje dvorište neprivlačnim, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja u posudu s vodom. Ulje će za životinje biti neprimjetno, a odbit će komarce iz vaše blizine.

Luk
Osim čarobnog prirodnog antibiotika češnjaka i crveni luk također uspješno odbija insekte, osobito komarce i mušice. Dovoljan razlog da ga uvrstite na svoj ljetni meni.

Kora agruma
Naranča i limun imaju osvježavajući miris za ljudski nos, no za komarce nisu ni približno ugodni. U losion za tijelo naribajte koricu limuna ili naranče i nanesite na izložene dijelove kože kako bi zadržali komarce podalje od nje.

Jabučni ocat
Stari vojnički recept za obranu od uboda insekata – tri žlice jabučnog octa dnevno. Jednako kao i češnjak, vaša koža lučit će miris octa koji mogu osjetiti samo insekti.

Vanilija
Miris vanilije podiže raspoloženje. No ne i komarcima. Nanesete li na kožu nekoliko kapi ekstrakta vanilije pomiješanog s vodom, moći ćete bezbrižno uživati u svježem zraku ljetnih večeri.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...