Početna - IZDVOJENO - Art-kino Rijeka : Šesti tjedan suvremenog češkog filma
art-kino-croatia

Art-kino Rijeka : Šesti tjedan suvremenog češkog filma

Danas se svečano otvara ciklus s početkom u 20:00 sati s filmom Alice Nellis «Revival» čija su dva ranija filma već prikazana tijekom proteklih godina u sklopu iste manifestacije – «Mamas & Papas» te «Perfect Days». »Revival» je glazbena komedija o četvorici starijih rokera čiji se bend Smoke raspao 1972. godine usprkos velikom uspjehu – no, dečki su se ponovno sastali i odlučili na ‘ovaj’, pomalo komični revival. FIlm je uz brojne nominacije za nagradu Češki lav nagradila i publika Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary.

Nastavak programa donosi krimi komediju «Krasno», dramu «Medeni mjesec», komediju po mjeri za cijelu obitelj – s«Idemo na more», dramu s elementima komedije «Pokvarenjaci» te romantičnu dramu «Krila Božića» u kojoj jednu od uloga tumači i Vica Kerekeš, gošća Tjedna suvremenog češkog filma 2012. godine.

Program se provodi u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Zagrebu.

«Krásno» je jezero pokraj grada Šumperka u kojem su našli utopljenu Michalovu majku. Michal i Adam, prijatelji iz djetinjstva, nakon dvadeset godina vraćaju se u svoj rodni grad. Michalova majka mrtva je već nekoliko godina, a njegov je otac umro na dan njegova povratka. Jedino što mu ostaje jest tuga i osjećaj da priča oko smrti njegove majke vuče još neke tragove… Priča ima klasična kriminalistička obilježja – potragu za ubojicom, nedostaci dokaza… Krimić «Krásno» je na repertoaru Art-kina u petak, 17.10. u 18 sati.

Drama «Medeni mjesec» odigrava se tijekom dva dana proslave vjenčanja. Tereza i Radim, dražestan su par mladenaca, iako su oboje već prošli kroz iskustvo braka iz kojeg vuku posljedice. No, odlučili su ponovo pokušati uvjereni da će ovaj put uspjeti. Svadba se slavi za sunčanoga dana u obiteljskom krugu na imanju nevjestinih roditelja koje je okruženo romantičnim krajolikom i čini se da je sve to jedan prekrasan početak zajedničkog života. Ipak, pristižu i nepozvani gosti… Kako će se zakomplicirati prvi dani «Medenog mjeseca» pogledajte u subotu, 18.10. u 20 sati.

Obiteljska komedija «Idemo na more» prati 11-godišnjeg Tomáša koji želi postati filmaš a kako je upravo dobio kameru za rođendan odlučuje snimiti svoj prvi film. Kroz snimanje filma upoznajemo njegova oca, majku, baku i prijatelja Harisa, koji mu pomaže u njegovu filmskom projektu. Dečki se lijepo zabavljaju, ali u jednom trenutku shvate da kamera otkriva i stvari koje nisu ugodne poput istine o djevojčici u koju je Tomáš zaljubljen ili  da njegov otac nije iskren. Dječak nastoji otkriti istinu, premda je se pomalo i boji. «Idemo na more» je na rasporedu u nedjelju, 19.10. u 20 sati.

U ponedjeljak, 20.10. s početkom u 20 sati na repertoaru Art-kina Croatia je film «Pokvarenjaci» koji prati život dvojice braća. Miki je vrhunski neurokirurg, koji se vrti u začaranom krugu operacija, alkohola, ljubavnih avantura i nevjere. Njegov temperamentni brat Ricky upravo se vratio iz češke vojne misije u Afganistanu, vodi tešku borbu s dugovima i nastoji se vratiti u normalan život. U sudbinu se upleću i priče drugih likova, poput Mikijevog kolege liječnik i njegove žene, ali i Rickyjevog suborac iz Afganistana te dvojice prijatelja.

Romantična drama «Krila Božića» odigrava se većinom u trgovačkom centru u kojem se isprepliću životi četvero prijatelja koji tu rade. Jedan od njih je optičar Tomáš, doktor okulist koji voli slobodu i žene. Potom, tu je i lijepa Nina koja radi na pakiranju darova, provokativno se odijeva, drsko je otvorena, a njezin je kredo ne zaljubljivati se. Ráďa je najstariji dio četvorke, radi kao šef prodaje u supermarketu i živi u malom stanu s brojnom obitelji. Zajíc je glumac koji tek što je dovršio studij, uzalud obilazi audicije i zapravo malo tko zna kako se doista zove. Svi ga znaju u kostimu zeca koji djeci dijeli balone. Svaki od junaka ima svoje čežnje i snove, a Božić je vrijeme kada se ti snovi ostvaruju. Posljednji film Tjedna suvremenog češkog filma «Krila Božića» na repertoaru je u utorak, 21.10. u 20 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...