Početna - IZDVOJENO - Besplatan parking vikendom u Opatiji
Parking Opatija
arhiva

Besplatan parking vikendom u Opatiji

Opatija i ove godine uvodi besplatan parking vikendom na svim javnim površinama, što se, ne odnosi na garaže te na potez od hotela Palace do Ville Ermitaž i u Rakovčevoj ulici.

Naime, kao što je  bilo i najavljeno koncem prošle zime, i ove godine Opatija uvodi “zimsko parkiranje”. Tako će svi “vikend” posjetitelji moći koristiti besplatni parking.

Ovaj sustav ne naplaćivanja parkinga vikendom uveo se jučer, 01. prosinca, a trajat će sve do kraja veljače.

Prošle je zime ova praksa uvedena prvi puta kako bi se potaklo posjetitelje iz okolnih gradova i općina, ali i šire, kao i opatijske građane, da u što većem broju i što češće budu dijelom publike tijekom raznih manifestacija što se odvijaju u sklopu programa „Zima u Opatiji“.

Taj se potez pokazao odličnim, javnost je  pozdravila ovo rješenje, te je stoga u Gradu Opatiji odlučeno, navodi gradonačelnik Ivo Dujmić,  da se i u sezoni 2013./2014. za trajanja bogatih manifestacija iz programa „Zime u Opatiji“ uvede besplatno parkiranje tijekom vikenda od prosinca do veljače, kako je i najavljeno početkom 2013.godine, kada su bili vidljivi rezultati prve, tzv. pilot prakse besplatnog parkiranja vikendima u gradu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...