Početna - IZDVOJENO - Čini se da se Hrvatska trudi biti negativna – strani mediji o referendumu
foto: web

Čini se da se Hrvatska trudi biti negativna – strani mediji o referendumu

Deset europskih zemalja je legaliziralo gay brakove, uključujući Španjolsku i Portugal dok još 14 njih priznaje neku vrstu registracija istospolnih zajednica. Hrvatska nije među njima.

Naime, budući da će se jučerašnjom odlukom građana RH u Ustav uvesti odredba da je brak zajednica između muškarca i žene, strani mediji navode da će ta činjinica izazvati negodovanje od strane Europe, ali i LGBT-a. Drugim riječima, ova nova odredba u Ustavu mogla bi naštetiti najvećem hrvatskom proizvodu – turizmu.

– Zbog jadranske obale koja se proteže na 5835 kilometara, turizam je žila kucavica Hrvatske. Rezultati glasanja bi zbog poziva na bojkot od strane LGBT aktivističkih skupina ozbiljno mogli naštetiti turističkoj industriji koja godišnje donosi 9,5 milijardi dolara i čini petinu hrvatske gospodarske proizvodnje – piše agencija Bloomberg, a prenosi 24sata.hr.

– Svi mediji koji podržavaju gay zajednicu prenijet će ove rezultate referenduma, a to će dovesti do poziva da se bojkotira Hrvatska, ne samo od strane homoseksualaca, već i od strane njihovih obitelji i prijatelja – rekao je Paul Barnes, šef komunikacija u Europskoj putničkoj agenciji za gayeve.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra se održava Dan sporta u Opatiji

Drago nam je da vas možemo obavijestiti kako će se Dan sporta ipak održati, ali u novom terminu. Kada? U ...