Početna - IZDVOJENO - Četvrti kamp za riječke brucoše
RiBroo

Četvrti kamp za riječke brucoše

Sveučilište u Rijeci ove godine upisuje nešto više od 3 i pol tisuće brucoša, a novopečenim studentima najprivlačniji su bili studiji društvenih i tehničkih znanosti. Novost na Sveučilištu u Rijeci je i veći smještajni kapacitet zahvaljujući novoizgrađenim studentskim domovima, što i dalje ne zadovoljava potrebe svih studenata koji dolaze studirati u Rijeku.

Osim smještaja, postoji i puno drugih elemenata na koje se novi studenti trebaju naučiti. Zato Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci po četvrti puta organizira Ribroo – Kamp za brucoše, a cilj mu je olakšati prilagodbu novoupisanih studenata na novu sredinu. Na trodnevnom druženju sudionici su podijeljeni u grupe koje vode stariji studenti, a organizirane su radionice o učenju, sveučilištu, studentskim razmjenama i poslovima, sportske aktivnosti i večernje zabave uz DJa

Prošle godine je na Kampu sudjelovalo gotovo 100 studenata sa svih sastavnica Sveučilišta. Aleksandar Šušnjar, predsjednik Studentskog zbora, o kampu kaže: „Trudimo se program napraviti tako da upoznaje studente s onime što je nama nedostajalo kad smo počeli studirati, a da se pritom međusobno upoznaju i već u početku uče od starijih generacija.“.

Studij su godine rada, truda, znanja i zabave koja se prepričava ostatak života. Budući da se po jutru dan poznaje, Ribroo kamp održava se prije početka nastave, od 30. rujna do 2. listopada, a prijaviti se može putem njihove web stranice do 16. rujna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...