Početna - AUTOMOTO - Četvrti u nizu Liburnija Classic Oldtimer Rally

Četvrti u nizu Liburnija Classic Oldtimer Rally

Na konferenciji za medije održanoj ispred hotela Milenij direktorica TZ Grada Opatije Suzi Petričić, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i predsjednik Liburnia Classic Cluba Rajko Hlanuda najavili su „4. Liburnija Classic Oldtimer Rally“, koji će se održati u subotu 15. lipnja. Rally započinje u 8.00 sati izložbom oldtimera u opatijskoj luci nakon čega slijedi start u 10.00 sati. Sudjelovat će četrdeset oldtimera iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Italije.

Predsjednik Liburnia Classic Cluba Rajko Hlanuda predstavio je rutu Rallyja. Ukupna dužina je 108,4 km, a vozi se od opatijske luke, preko Punta Kolove do Milenij hotela gdje će biti kontrola prolaza, kroz Opatiju do Kartodroma Preluk gdje je ispit točnosti, do Bakra, preko Krčkog mosta, do Vrbnika u kojem je organizirana degustacija vina, zatim do Punta te završetak u Malinskoj gdje će biti održan ispit spretnosti i izložba vozila na Malinskoj rivi. Rally završava podjelom nagrada i ručkom u restoranu „Mulino“.

Na konferenciji je predstavljen još jedan projekt Liburnia Classic Cluba – „Opatija Oldtimer Tour“, namijenjen turistima Opatije. Svakog utorka, od 25. lipnja do kraja kolovoza, od 19.30 do 22.00 sati turisti će i ovog ljeta moći uživati u besplatnim vožnjama oldtimerima. Projekt se provodi već treću godinu uz potporu Grada Opatije i Primorsko-goranske županije.

Nakon konferencije za medije, predstavnici Grada i TZ te prisutni novinari sudjelovali su u promotivnoj vožnji oltimerima od Opatije, preko Punta Kolove, do Voloskog i natrag do Opatije te se osobno uvjerili u čari vožnje ovim starim vozilima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...