Početna - IZDVOJENO - Na Kastvu Festival puhačkih orkestara

Na Kastvu Festival puhačkih orkestara

Ovoga vikenda u Kastvu nas očekuje pregršt događanja. Osim Filmskog festivala, sutra, 15. lipnja, glazbeno društvo Spinčići organizira 16. međunarodni Festival puhačkih orkestara koji će se održati u Gradu Kastvu na Fortici. Ovo glazbeno društvo, od 1996. godine, pored redovnih aktivnosti, organizira o ovo glazbeno okupljanje, na koje su pozvani svi koji cijene i vole poslušati kvalitetne zvukove koje ispuštaju brojni i raznovrsni puhačkih instrumenata ukomponiranih u jednu cjelinu.
Instrumenti

Na dosadašnjim izdanjima festivala nastupili su orkestri iz Italije, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Poljske, Češke, Austrije i Hrvatske. Festival tradicionalno započinje nastupom gostujućih orkestara po naseljima Grada Kastva, zatim slijedi mimohod ulicama Grada Kastva i ceremonija otvaranja sa zajedničkim nastupom svih orkestara te konačno i samostalno predstavljanje svakog orkestra sa kratkim koncertnim programom.

Ulaz na ovo događanje je slobodan. Dođite!!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

TZ grada Opatija objavila Javni poziv – Potpore za turistička događanja u 2023. godini

Turistička zajednica grada Opatija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora iz programa „Potpore za turistička događanja u 2023. g.“. ...