Početna - IZDVOJENO - Cijela sljedeća sezona serije “Sport Crime” snimat će se na Kvarneru
rijeka
Grad Rijeka

Cijela sljedeća sezona serije “Sport Crime” snimat će se na Kvarneru

Daniela Scalia, glumica i producentica televizijske serije “Sport Crime”, čija je prva epizoda snimljena na području Rijeke i Opatije proteklih dana, najavila je na konferenciji za novinare u srijedu u Rijeci da će se, uspiju li na tržištu prvih šest epizoda serije, cijela sljedeća sezona snimati na području Kvarnera.

Serija “Sport Crime” švicarske producentske kuće Polivideo, jedinstven je spoj kriminalističkog žanra i sporta. Projekt su pokrenuli bivši ragbijaš i komentator na Eurosport International i SBS Australia Luca Tramontin i bivša sportašica, a danas afirmirana voditeljica Daniela Scalia, koji su ujedno scenaristi i glavni glumci.

Tramontin i Scalia u serijalu tumače akciji sklonog Dabsa i racionalnu Dani, a u prvoj epizodi, koja će se snimati na području Kvarnera, odlučuju utemeljiti agenciju “Seams Agency” radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta. U svakoj epizodi rješavat će po jedan zamršeni slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše.

U prvoj epizodi rješavaju misteriozni nestanak vaterpolista riječkoga “Primorja”. Prva epizoda snimala se i u Švicarskoj, a nakon montaže će se prikazati na sajmu i festivalu MIPTV u Cannesu početkom travnja, gdje se producenti žele nametnuti na međunarodnom tržištu, nudeći prvi “sportski CSI” serijal.

Luca Tramontin kazao je da na područje Kvarnera dolazi od djetinjstva na ljetovanje, a posljednjih godina tu dolazi nekoliko puta godišnje. Uz taj motiv, ovo područje je odabrano za snimanje zbog vrlo slikovitog krajolika, od planina do mora te ovdašnjih vrhunskih sportaša i momčadi poput vaterpolskog kluba “Primorje”, rekao je Tramontin.

Izvršni producent serije Daniel Vasiljević kazao je da je snimanje na Kvarneru bilo vrlo zahtjevno zbog nužnosti da se 15 scena snimi u tri dana, pa se snimalo dnevno i dulje od 15 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...