Početna - IZDVOJENO - Ekskluzivno: Cvitan smjenjuje Bajićev kadar
Dinko Cvitan
web

Ekskluzivno: Cvitan smjenjuje Bajićev kadar

Kako ekskluzivno doznajemo glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u ponedjeljak će smijeniti Željku Pokupec, županijsku državnu odvjetnicu u Zagrebu.

Iz povjerljivih izvora bliskih državnom odvjetništvu saznali smo kako je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan danas zatražio od Željke Pokupec da mu se obrati sa zahtjevom za razrješenje s dužnosti županijske državne odvjetnice. Zašto glavni  državni odvjetnik  bira ovakav modus udaljavanja Željke Pokupec ostaje nepoznanica. Naime, Cvitan u stvarnosti udaljava Željku Pokupec s njene dužnosti iz razloga što je smatra Bajićevim kadrom i jednom od njemu najbližih osoba. Nejasno je zašto se Željka Pokupec mora obratiti sa zahtjevom za razrješenje ako odlazak s funkcije nije njena nego Cvitanova želja. Prema nama dostupnim podacima iz pravosudnih krugova Željka Pokupec je jedna od najboljih državnih odvjetnika koja je maksimalno predana svom poslu i koja vrlo često ostaje u svom uredu i po 14 sati dnevno. U pozadini se definitivno krije prljava politička igra i uklanjanje kadra kojeg  Cvitan doživljava potencijalno opasnim. Špekuliralo se da će Dinko Cvitan smijeniti i ravnateljicu USKOK-a, Tamaru Laptoš, međutim za sada to nije učinio niti je od nje zatražio da to učini sama.

Dinko Cvitan će službeno u ponedjeljak objaviti kako mu je Željka Pokupec uputila zahtjev za razrješenjem, te će kako doznajemo, za vršiteljicu dužnosti županijske državne odvjetnice imenovati Dunju Pavliček-Patak. Tko je još od Bajićevog kadra na Cvitanovoj crnoj listi nismo uspjeli doznati ali zasigurno  je ovo  tek početak njegove čistke.

Dinko Cvitan definitivno uspješno balansira između aktualne vlasti i oporbe budući da se svojim potezima definitivno pokušava držati na dispoziciji i jednima i drugima. Međutim, kako saznajemo iz državno odvjetničkih  krugova Cvitan je daleko slabiji profesionalac od Mladena Bajića i njegove su odluke više prožete političkim motivima nego što su pravno utemeljene.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...