Početna - IZDVOJENO - Danas četvrto izdanje Međunarodnog književnog festivala Lit Link
lit link

Danas četvrto izdanje Međunarodnog književnog festivala Lit Link

4. međunarodni književni festival Lit Link 2016 održati će se u subotu, 10. prosinca 2016. godine u Astronomskom centru Rijeka s početkom u 20.30 sati. Književna čitanja, na kojima će sudjelovati hrvatski i talijanski pisci, održat će se na kupoli jedinog digitalnog planetarija u Hrvatskoj.

Tijekom večeri predstavit će se urednici, književni agenti i prevoditelji: Miriam Capaldo (Lit, Castelvecchi), Stefano Bisacchi (Tempi Irregolari), Estera Miočić (Libar), Elisa Copetti (L’Asino d’oro), Oliviero Toscani i Chiara Spaziani (Nava di Teseo);

Voditeljica tijekom čitanja bit će Ana Badurina, a svoje radove predstavit će sljedeći autori: Flavio Soriga, Marinko Koščec, Francesca Borri, Jurica Pavičić, Adrian Bravi, Tea Tulić i Paola Soriga.

Hrvatski i talijanski autori na različite načine pokrivaju prostor od Sardinije do Sirije, a o čemu možete doznati tijekom večeri u opuštenoj atmosferi, uz prijevode čitanja i razgovore,

Uz čitanja vrsnih talijanskih autora, Festival se istovremeno i na promociju hrvatske književne scene kod stranih urednika i stručnih gostiju.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a osim u Rijeci, četvrto izdanje ovog festivala održat će se i u Puli te u Zagrebu.

Bilješke o gostima:

Paola Soriga rođena je 1979. godine, studirala je književnost u Paviji, Barceloni i Rimu, gdje danas živi i radi. Nakon debija s romanom Dove finisce Roma koji je imao brojne prijevode, sudjelovala je u pisanju antologije Sei per la Sardegna čijom se prodajom pomagalo stradalnicima od poplave na Sardiniji. Njezin posljednji roman La stagione che verrà izašao je 2015. godine.

Francesca Borri rođena je 1980. godine i završila studij međunarodnih odnosa. Nakon prvog radnog iskustva na Balkanu, radila je na Bliskom Istoku, posebice u Izraelu i u Palestini, kao stručnjakinja za ljudska prava. U veljači 2012. odlučila je ispričati priču o ratu u Siriji kao freelance reporterka, krećući se daleko od sigurnih područja. Njezini su članci prevedeni na jedanaest jezika. U Italiji piše za novine Il Fatto Quotidiano. Autorica je triju dokumentarno-reportažnih knjiga. Njezinu knjigu “Syrian Dust” – iz koje će čitati odlomke na jeziku originalu – objavio je njujorški izdavač Seven Stories Press.

Adrián N. Bravi rođen je u Buenos Airesu 1963., trenutno živi u Recanatiju, Italija. Na talijanskom počinje objavljivati 2004. godine: debitirao je romanom Restituiscimi il cappotto , nakon kojeg je izdao romane La pelusa (2007.), Sud 1982 (2008.), Il riporto (2011.), te L’albero e la vacca (2013.) s kojim osvaja Premio Bergamo. Knjige su mu prevedene na francuski, engleski i španjolski. Uz projicirani prijevod, čitat će iz romana “Il riporto”.

Flavio Soriga rođen 1975. godine, živi u Rimu. Umjetnički je direktor književnog festivala “Sulla terra leggeri” koji se odražava na Sardiniji. U izdanju Bompianija objavio je romane “Neropioggia” (nagrada Grazia Deledda), “Sardinia Blues” – koji je preveden na hrvatski i s kojim je osvojio nagradu Mondiello – te “L’amore a Londra e in altri luoghi” (nagrada Piero Chiara), “Il cuore dei briganti” i “Metropolis” iz kojeg će čitati.

O talijanskim gostima koji sudjeluju u festivalu i informiraju se o hrvatskoj književnoj sceni:
Miriam Capaldo trenutno je zaposlena na mjestu menadžera za strana prava izdavačke grupe Lit (nakladnici Arcana, Castelvecchi, Elliot, Orme, Ultra), a radi i kao urednik za izdavačku kuću Castelvecchi; Stefano Bisacchi je književni agent u agenciji Tempi Irregolari zainteresiran za hrvatsku književnu scenu; Elisa Copetti je prevoditeljica s hrvatskog i konzultant u izdavačkoj kući L’Asino d’oro; Estera Miočić, rođena u Splitu, živi u Modeni, prevodi na talijanski i funkcionira kao književni agent i promotor (Libar.it); Oliviero Toscani i Chiara Spaziani urednici su u agilnoj izdavačkoj kući La Nave di Teseo čije je suosnivač (2015.) bio i Umberto Eco.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...