Početna - IZDVOJENO - Danas dodjela nagrade Status
status nagrada

Danas dodjela nagrade Status

Nagrada Hrvatske glazbene unije Status za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja bit će po devetnaesti put dodijeljena u utorak 20. listopada u prostoru riječkog Pogona kulture koji će tom prigodom ugostiti najbolje instrumentaliste u Hrvatskoj.

Riječ je o glazbenicima koji su vještinama i talentom obilježili domaću glazbu u 2014. godini, a bit će nagrađeni u ukupno osamnaest kategorija jazz, pop, rock, zabavne i etno glazbe.

Od 2010. završna priredba dodjela nagrade Status održava se u Rijeci i Opatiji, a uz proglašenje najboljih instrumentalista, na istoj pozornici predstavnici Hrvatske glazbene unije će uručiti i posebna priznanja za doprinos hrvatskoj glazbi istaknutim glazbenim umjetnicima, osobama iz kulture i medija te ustanovama.

Uz standardno “pomaknutu” scenografiju Damira Martinovića Mrleta pripremljen je bogat glazbeni program u kojemu će ove godine nastupiti Art Pollution Trio iz Rijeke, sve poznatiji zagrebački instrumentalni trio Chui, sastavi Bonebomb, Side effects, Elvis Penava Trio, Nacinovich-Škec-Popov i First kvartet, Davor Križić Experiment te gosti iznenađenja.

Vrijedi podsjetiti da su glazbenici primorsko-goranske podružnice HGU tijekom proteklih 19 godina osvojili čak 62 Statusa, a deset ih je u svoju kućnu zbirku pospremio rekorder Henry Radanović kojega na ovoj prestižnoj listi dobitnika slijede Marko Lazarić, Darko Jurković Charlie, Branimir Gazdik, Elvis Stanić, Denis Razumović Razz i mnogi drugi.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...