Početna - IZDVOJENO - Danas je u Rijeci “Klinika za znanje”
web

Danas je u Rijeci “Klinika za znanje”

Danas stiže Toni Milun i “Klinika za znanje”da pomognu riječkim srednjoškolcima. Postavit će besplatnu dijagnostiku njihovog znanja iz matematike. Toni Milun, profesor matematike,  već je pomogao velikom broju učenika s matematikom, a danas će u suradnji s profesoricom Klaudijom Šarkanj  vidjeti kako srednjoškolci iz Rijeke stoje s ovim predmetom. Sv je besplatno. Otvoreno učilište Algebra, Toni i Klaudija obilaze Hrvatsku kako bi na vrijeme preventivno pregledali učenička znanja prije nego što početkom godine krene prva „Zimska škola matematike“ u Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu. Mjesto dijagnostike je danas  u Rijeci, u Otvorenom učilištu Algebra.

“Klinika za znanje” projekt je Otvorenog učilišta Algebra koji se tijekom prosinca provodi u četiri najveća grada u Hrvatskoj s ciljem pomoći učenicima od 1. do 4. razreda srednje škole, kako bi im se pružila prilika da na vrijeme, na kraju prvog polugodišta, procijene svoje znanje iz matematike – predmeta koji još uvijek mnogima predstavlja bauk. Osim toga, “Klinika za znanje” služi i kao svojevrsni uvod u drugi, povezani projekt koji Algebra pokreće u prvim danima nove godine – “Zimsku školu matematike”, dodatnu priliku svima koji su se s ovim predmetom više ili manje uspješno borili tijekom prvog polugodišta da poprave svoj rezultat tijekom drugog polugodišta.

“Približavanje i početak zimskih praznika najbolji su trenutak da učenici razmotre stanje svojeg znanja iz područja matematike, ali i drugih predmeta, budući da sada još uvijek postoji dovoljno vremena da se uspjeh iz ovog predmeta popravi tijekom ove školske godine. Naročito je to važno maturantima, ali i svima ostalima koji često muku muče baš s ovim predmetom. Odlučili smo stoga oformiti stručni tim i učenicima dati priliku da i uživo upoznaju te se druže s ‘primarijusom’ Tonijem Milunom, osobom koja je već izuzetno mnogo napravila za promociju matematike i raskrinkavanje bauka koji ju među učenicima prati. Cilj naše ‘klinike’ jest pomoći učenicima da bez dodatnog stresa provjere kakvo je njihovo znanje iz ovog predmeta, stoga bismo ih na našem prvom druženju u Rijeci voljeli vidjeti što više”, izjavila je prof. Klaudija Šarkanj, voditeljica karijernih savjetovanja u Otvorenom učilištu Algebra, a za ovu priliku i asistentica ‘primarijusu’ Milunu.

Učenici s područja Rijeke koji žele upoznati Tonija i Klaudiju te pritom i provjeriti kako stoje s vlastitim znanjem matematike i u kojim im područjima eventualno treba daljnja pomoć trebaju doći 15. prosinca (od 17:00 sati) u Algebru, uz prethodnu prijavu putem web stranice na adresi: http://www.poduke.hr/klinika-za-znanje/

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...