Početna - IZDVOJENO - Danas Motovun Film Festival dolazi u Rijeku
jastog
web

Danas Motovun Film Festival dolazi u Rijeku

Posljednjeg dana Motovun Film Festivala koji ove godine slavi punoljetstvo – izbor iz programa stiže i u goste u Art-kino.

Svaku večer, od 29. do 31. srpnja s početkom u 21 sat i 30 minuta, u Ljetnom Art-kinu će se moći pogledati po jedan ‘motovunski’ filmski naslov. U srijedu, 29. srpnja na repertoaru je «Jastog», sljedeći dan u isto vrijeme stiže drama «Poštarove bijele noći», a posljednji će dan publika Art-kina moći pogledati pobjednički film ovogodišnjeg Motovuna, kojega ćemo saznati posljednjeg dana festivala.

«Jastog», novi film grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa («Očnjak», «Alpe»), kojemu je to ujedno i prvi dugometražni film na engleskom jeziku u suštini je ljubavna priča sa zvjezdanom glumačkom postavom (Colin Farrell, Rachel Weisz, Léa Seydoux) koja portretira distopijski svijet koji ne podnosi samce.

«Poštarove bijele noći», posljednji film Andreja Končalovskog, ruskog redatelja s veteranskim stažom koji iza sebe ima suradnje s Andrejem Tarkovskim («Ivanovo djetinjstvo», «Andrej Rubljev»), ekranizacije «Ujaka Vanje» i «Odiseje», kao i mnoštvo filmova snimljenih za vrijeme boravka u Sjedinjenim Američkim Državama («Pomahnitali vlak», «Marijini ljubavnici», «Tango i Cash»). «Poštarove bijele noći» prati poštara koji raznosi pisma po zaseocima na obali jezera Kenozero gdje ljudi već više stoljeća žive identičnim načinom života.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...