Početna - IZDVOJENO - PGŽ će sa 650 tisuća kuna sudjelovati u projektu produljenja gata u luci Lopar
jadrolinija
web

PGŽ će sa 650 tisuća kuna sudjelovati u projektu produljenja gata u luci Lopar

Primorsko-goranska županija i Županijska lučka uprava Rab sa 650 tisuća kuna sudjelovat će u projektu produljenja gata u Luci Lopar.

Ovaj projekt će omogućiti lakše pristajanje novog Jadrolinijinog trajekta, najavio je župan Zlatko Komadina u Loparu, na sastanku s načelnikom Općine Lopar i njegovim suradnicima, zamjenikom Franom Gabrićem i Damirom Paparićem, predsjednikom Općinskog vijeća. U taj projekt čija je vrijednost procijenjena na 7 milijuna kuna uključit će se i Općina Lopar s 200 tisuća kuna, a od resornog Ministarstva očekuje se 3 milijuna kuna. S radovima bi se moglo početi do konca ove godine.
Na sastanku je bilo riječi općenito o prometnoj povezanosti otoka Raba i kvaliteti prometnica. Posebno je naglašena važnost povezanosti s Krkom, odnosnom Zračnom luka Rijeka i organizacija transfera rapskih gostiju. Kako je pojasnio Marin Lazarić, predsjednik Odbora za turizam Županijske skupštine, hotelska tvrtka „Imperial d.d. Rab“ ima organiziran prijevoz koji sufinancira Turistička zajednica Kvarnera. Razmišlja se i o mogućnosti organiziranja prijevoza hidroavionom.

Načelnik Alen Andreškić govorio je o projektima komunalne infrastrukture te zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj podršci za izgradnju infrastrukture u Poslovnoj zoni, kao i vodovoda do pretovarne stanice Sorinj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...