Početna - IZDVOJENO - Djeca će od 1. razreda učiti o financijama
Novci
foto: web

Djeca će od 1. razreda učiti o financijama

U sklopu građanskog odgoja učenike će poučavati o odgovornoj potrošnji, prepoznavanju stvarnih i nametnutih potreba, raspolaganju zarađenim ili poklonjenim džeparcem i sudjelovanju u formiranju kućnog budžeta.

Građanski odgoj, koji se eksperimentalno provodi u dvanaest škola, od sljedeće se školske godine uvodi u sve hrvatske, a nakon javne rasprave doživjet će izmjene.

Jedna od tih izmjena je i ona koja se odnosi na financijsku pismenost za učenika od prvog razreda osnovne dr drugog razreda srednje škole – otkrila je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Sabina Glasovac na okruglom stolu pod nazivom “Financijskim obrazovanjem do financijske pismenosti”.

Učenici će raditi projekte, sudjelovati u radionicama, izrađivati plakate s financijskim planovima, posjećivati potrošačke udruge, simulirati javnu nabavu, planirati troškove putovanja, izrađivati dokumentaciju, primjereno svojoj dobi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najljepši Advent uz more

Uživajte uz prelijepe slike opatijskog Adventa, autora Davida Kurtija, Foto Luigi i Smiljana Prpića. Preuzeto s: opatija.hr