Početna - IZDVOJENO - Dodatne autobusne linije za Viškovo
autotrolej

Dodatne autobusne linije za Viškovo

Ova jesen donesla je nove autobusne polaske  na linijama u Općini Viškovo čime je i ove godine nastavljena praksa sa povećanjem standarda javnog prijevoza putnika na području općine Viškovo.

Analizirana je, i ovim izmjenama ostvarena bolja povezanost između pojedinih naselja i centra Viškova tako da mještani mogu svoje svakodnevne potrebe ostvariti na kvalitetniji način. Također, posebno je analizirana pokrivenost linijama koje su vezane za korištenje javnog prijevoza školske djece. Od proljeća je produljena linija 17 Viškovo- Milohni –Juraši- Bezjaki- Petrci –Viškovo pa školski autobus prolazi naseljima Trtni i Juraši čime je djeci iz tih naselja omogućen siguran dolazak i odlazak iz škole.

Novina od ove školske godine 2016./2017. je izmjena voznog reda za liniju br. 20 koja je počevši od 05.09.2016. godine na polasku br. 22 Š iz Rijeke počela prometovati preko Škurinja kao linija 19. Do ove izmjene došlo je kako bi se djeci sa područja Viškova koja pohađaju OŠ Ivan Zajc osigurala dodatna mogućnost povratka iz škole u 13,30 sati. Ova izmjena analizirana je u suradnji sa Osnovnom Školom Ivan Zajc i K.D. Autotrolej d.o.o. tijekom proljeća ove godine kada je nakon upisa utvrđena potreba i trend porasta broje djece upisanih u školu.

Od ove godine također se pristupilo osiguravanju poprečne mobilnosti putovanja mještanima Viškova tako da je izmjenama na liniji 11 ostvarena bolja povezanost kao sa centrom Grada Rijeke tako i centrom Viškova. Iako je početkom ove godine ova linija pojačana sa tri nova polaska, od jeseni se planira novo povećanje standarda produljenjem linije na ukupno 7 polazaka/ povrataka što je znatno povećanje broja linija u oba smjera. Ova izmjena voznog reda dio je nove organizacije javnog prijevoza putnika u smislu mogućnosti presjedanja na druge linije i mobilnosti putovanja između pravaca linija 11 ( Rijeka – Drenova- Saršoni- Garići ) i linija 19-20- 21 ( Rijeka –Pehlin/Tibljaši- Marinići- Viškovo-Marčelji) koje se do sada nije moglo ostvariti u znatnijoj mjeri.

Tako će se od 24.10.2016. početi primjenjivati novi vozni red linije 11 kojim se ostvaruje bolja povezanost naselja Skvažići, Benčani, Saršoni, Zorzići, Klići, Garići, Ronjgi, Biškupi, Brtuni, Bujki i Mladenići sa centrom Viškova. Uvedenim izmjenama iz Rijeke će u 5:40, 6:00, 8:25, 10:10, 16:10, 18:20 i 20:10 polaziti autobusi koji će voziti sve do Viškova i pri tome proći kroz Lokvu, Saršone i Gariće što do sada nije bio slučaj. U povratku iz Garića će u 6:10, 6:30, 9:05, 10:45, 16:50, 18:55 i 20:45 polaziti autobusi koji će voziti sve do Rijeke i pri tome proći kroz Viškovo, Saršone i Lokvu što također do sada nije bio slučaj.

Na ovaj način našim mještanima koji koriste liniju 11 je omogućeno da npr. iz naselja Saršoni svoje putovanjeprema zapadnim naseljima u Općini Viškovo i Gradu Rijeci ostvare presjedanjem na Viškovu na linije 19,20,21 te time skrate vrijeme putovanja. Na isti način se sada može u znatnijom mjeri putovati u suprotnom smjeru odnosno sa pravca linija 19,20,21 presjedanjem na liniju 11 u smjeru naselja Saršoni te dalje do Drenove, Kozale, i centra Rijeke.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...