Početna - NOVOSTI - EKSKLUZIVNO: Danas Livaković, sutra Kalmeta
Kalmeta Livaković
foto: Dino Stanin/PIXSELL

EKSKLUZIVNO: Danas Livaković, sutra Kalmeta

Prema ekskluzivnim informacijama doznajemo:

DANAS ĆE DJELATINICI USKOK-a UHITITI ZDRAVKA LIVAKOVIĆA, A USKORO SE OČEKUJE UHIĆENJE BOŽIDARA KALMETE!

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je Josip Sapunar surađivao s predstavnicima USKOK-a te da im je dao čitav niz korisnih informacija.

Sapunar se branio aktivno te je okolnosno iskazivao o financijskim malverzacijama isisavanja enormnih svoti iz Hrvatskih autocesta. Kroz svoj iskaz teško tereti Zdravka Livakovića i Božidara Kalmetu. Novac je nakon nezakonitog transfera, kako tvrdi, za Kalmetu ostavljao njegovoj tajnici. Sam Sapunar moralno opravdanje za suradnju sa istražiteljima pronalazi u tome što je uvrijeđen “mrvicama” koje su mu pripale. Kako doznajemo, iskazao je da je njegova “provizija” bila “sitnih” 700.000 kuna.

Već sada možemo zaključiti da se radi o teškim malverzacijama i da su svi u tom zločinačkom lancu  kriminalci teškog oblika. Međutim, ono što ih razlikuje i čini drugačijima od kriminalaca na kakve smo navikli nailaziti kroz crnu kroniku, jest neviđena količina nemorala i potpuni izostanak karaktera.

Naime, zasigurno je do  sada nezabilježeno u kriminalističkim analitikama i analima da partneri u izvršenju kaznenog djela tako jeftino prodaju jedni druge ili, kako bi se to uličnim rječnikom reklo, “drukaju” jedni druge, a sve kako bi spasili “svoju guzicu”. U primjerima takvih lopova visokog kalibra potpuno izostaje osjećaj odgovornositi i suočenja sa činjenicom da svakom nedjelu nužno pripada sankcija.

Ovo je primjer svim građanima i biračima kakve to ljude biraju i postavljaju za upravitelje svojih života. Ljude bez iole morala, karaktera, poštenja, časti i dostojanstva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...