Početna - NOVOSTI - EKSKLUZIVNO: Danas Livaković, sutra Kalmeta
Kalmeta Livaković
foto: Dino Stanin/PIXSELL

EKSKLUZIVNO: Danas Livaković, sutra Kalmeta

Prema ekskluzivnim informacijama doznajemo:

DANAS ĆE DJELATINICI USKOK-a UHITITI ZDRAVKA LIVAKOVIĆA, A USKORO SE OČEKUJE UHIĆENJE BOŽIDARA KALMETE!

Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je Josip Sapunar surađivao s predstavnicima USKOK-a te da im je dao čitav niz korisnih informacija.

Sapunar se branio aktivno te je okolnosno iskazivao o financijskim malverzacijama isisavanja enormnih svoti iz Hrvatskih autocesta. Kroz svoj iskaz teško tereti Zdravka Livakovića i Božidara Kalmetu. Novac je nakon nezakonitog transfera, kako tvrdi, za Kalmetu ostavljao njegovoj tajnici. Sam Sapunar moralno opravdanje za suradnju sa istražiteljima pronalazi u tome što je uvrijeđen “mrvicama” koje su mu pripale. Kako doznajemo, iskazao je da je njegova “provizija” bila “sitnih” 700.000 kuna.

Već sada možemo zaključiti da se radi o teškim malverzacijama i da su svi u tom zločinačkom lancu  kriminalci teškog oblika. Međutim, ono što ih razlikuje i čini drugačijima od kriminalaca na kakve smo navikli nailaziti kroz crnu kroniku, jest neviđena količina nemorala i potpuni izostanak karaktera.

Naime, zasigurno je do  sada nezabilježeno u kriminalističkim analitikama i analima da partneri u izvršenju kaznenog djela tako jeftino prodaju jedni druge ili, kako bi se to uličnim rječnikom reklo, “drukaju” jedni druge, a sve kako bi spasili “svoju guzicu”. U primjerima takvih lopova visokog kalibra potpuno izostaje osjećaj odgovornositi i suočenja sa činjenicom da svakom nedjelu nužno pripada sankcija.

Ovo je primjer svim građanima i biračima kakve to ljude biraju i postavljaju za upravitelje svojih života. Ljude bez iole morala, karaktera, poštenja, časti i dostojanstva.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...